Skottlands målfest tonas ner

Efter bortavinst mot Färöarna med 7-2 på bortplan tog Skottland emot Bosnien Herzegovina hemma på Fir Park Stadium, Motherwell. Det blev en ny storvinst med hela 7-0 och Skottland och därmed leder man VM-kvalgrupp 4 före Sverige som dock har en match mindre spelad.
Anna Signeul, Skottlands förbundskapten är nöjd med inledningen i VM-kvalet.

Anna Signeul, Skottlands svenska förbundskapten, är nöjd med lagets prestation hittills.
–Ja något annat kan man inte vara efter 14-2 i målkvot på två matcher. Men vi är realistiska och mycket väl införstådda med att det är de på pappret minst segertippade lagen vi mött hittills och drar inga stora växlar av resultaten.

Vad är dina intryck så av motståndet så här långt?
– Båda lagen är med rätt bra i utvecklingen i vissa bitar men har en bit kvar i andra. Det är starkt av Färöarna att ha lyckats kvalificera sig till VM-kvalet. På vägen till denna grupp har de ju också kvalat in och slagit ut lag som Litauen, Georgien och Montenegro. Inte illa för en så pass liten nation. Laget är välorganiserat men har en bit kvar upp vad gäller tekniken. Bosnien Herzegovina har stor idrotts-och fotbollskultur och det märks. Laget har bra taktiska och tekniska kvalitéer men är ännu inte med vad gäller den fysiska biten.

Jag förutser att det kommer att handla om Skottland och Sverige som vinnare i grupp 6. Vad säger du om det påståendet?
– Sverige är förstås den stora favoriten till gruppsegern sen ska vi jobba hårt för att vara med och slåss däruppe. På den här nivån är inställningen viktig och bara för att ett lag är lägre rankat betyder det inte att man kan gå in och ställa ut skorna i en match. Vi har full respekt både för Nordirland och för Polen . Att som Polen få stryk borta mot Sverige med bara 2-0 inger viss respekt.

Just Nordirland möter ni i nästa match på hemmaplan?
– En tuff motståndare och här gäller det att vara fokuserade. Nordirland skrällde i det senaste EM-kvalet och slog Norge med 3-1 hemma och tog poäng av Belgien borta. Nordirland är ett hårt jobbande lag som inte alls är lätta att slå så vi vet att det kommer att bli en tuff match, något annat förväntar vi oss inte, säger Anna.