Sofia Lundgren inte tillbaka i full form än

I februari i år skadade sig Linköpings landslagsmålvakt Sofia Lundgren och det konstaterades att det var diskbråck. Hon missade Algarve Cup och det talades om att hon skulle missa EM på hemmaplan Så blev inte fallet, hon blev uttagen till EM och var tillbaka i Linköpings mål när Damallsvenskan började, även om det var Kristin Hammarström som fick stå alla Sveriges matcher under EM. I augusti var olyckan framme, och hon fick diskbråck igen.
Sofia Lungren skadebekymmer fortsätter. Foto: Bildbyrån

– Det var tråkigt att jag blev skadad igen, att det kom tillbaka. Jag tycker att det hade känts så bra under försäsongen. Men skadan har inte släppt, i nuläget handlar det mest om att bli smärtfri. Jag hade lite känningar under EM också, vet inte om jag helt var tillbaka i full form då.

Det har blivit elva matcher för henne i Damallsvenskan i år, alla de matcherna spelades före EM.
– Jag har inte stått något i serien efter EM. När jag är tillbaka vet jag inte heller, det är svårt att svara på med en sådan här skada. Det kan tydligen skilja rätt så mycket från person till person. För vissa går det snabbt men för andra tar det betydligt längre tid att komma tillbaka. Som det är nu är jag inte i närheten av full form. Det handlar som sagt mest om att bli smärtfri och att få musklerna att slappna av. Jag vill försöka läka ut skadan nu, att operera mig är en sista utväg. Det gör jag när det inte finns något annat alternativ.
När hon fick diskbråck igen i augusti lånade Linköping in en ung målvakt från Australien, Brianna Davey.
– Martin (Sjögren, Linköpings tränare) insåg att jag skulle bli borta i upp till två månader. Så blev det också, nu har det gått ungefär två månader. Så då lånade de in en målvakt till, då de ville ha två målvakter. Jag siktar på nästa säsong nu, det är mitt mål. Det här är dock en skada man inte kan skynda på eller träna bort, men jag vill definitivt vara tillbaka till nästa säsong.

Hon är en rutinerad landslagsmålvakt med 27 landskamper i bagaget hittills, men landslaget är inget hon tänker på just nu.
–Jag har inte direkt haft en dialog med landslaget. Jag pratade med målvaktstränaren för ett tag sen, men inte mer än så. Självklart vill jag tillbaka dit. Är jag tillbaka i full form tycker jag att jag ska vara med i landslaget, men som det är nu känns det en bit bort.
Jag frågar om ett rykte som finns att en klubb i Norge skulle vara intresserad av henne.
–Det kan jag säga inte stämmer, det är enbart ett rykte. Jag har har dock ett utgående kontrakt efter säsongen. Det skulle vara lite tråkigt att vara skadad när kontraktet går ut. Självklart har jag en dialog med Linköping om detta, men jag förstår deras dilemma om jag skulle vara skadad när kontraktet går ut.

Martin 2013-10-14 21:57

En minst sagt olycklig skada och situation där det nog tyvärr för mig känns som att det inte blir en fortsättning i LFC både p g a den efterhängsna skadan och det faktum att ersättaren Brianna Davey gjort succé under avslutningen av säsongen.

Jag tror nämligen att LFC:s huvudspår då blir att försöka få hit Davey från början av nästa säsong då man nog inte anser sig ha råd att 'chansa' med ett osäkert kort. Detta är i alla fall min känsla och det vore förbannat synd med en sån sorti för en av de absolut viktigaste nyckelspelarna under de år hon varit i klubben och som alltid visar 100 % inställning.