Klara besked ifrån Jitex

Rykten är i svang och i två av dem är Jitex inblandade. Spelaren Fridolina Rolfö sägs lämna klubben för spel i Linköpings FC och sen snackas det om att tränaren Stefan Rehn ska ersätta Torbjörn Nilsson i Kopparbergs/Göteborg. Stämmer detta frågar vi Jitex klubbdirektör Anders Holmvén?
Fridolina Rolfö på väg att lämna Jitex BK för Linköpings FC? Foto: Bildbyrån

– Jag får svara både ja och nej på frågan. Ja, på frågan om Fridolina Rolfö. Fridolinas kontrakt går ut nu och vi var på väg att förhandla om nytt när hon själv meddelade att hon skrivit på för Linköpings FC. Vi har blivit kontaktade av Linköpings FC men bad dem om att vänta då vår situation i Damallsvenskan är besvärlig. Men det har ändå läckt ut så nu är det inget att hymla om.

Spelar Fridolina klart säsongen för er?
–Ja, ja, det är inga problem. Fridolina är en bra tjej som gjort mycket bra i Jitex och vi har full förståelse för att hon söker en ny utmaning. Hon är i ett skede där hon kan utvecklas ytterligare och hon har ambitioner att nå landslaget, så det är bara att lyckönska henne.

Och Stefan Rehn ska han lämna Jitex för att bli tränare i Kopparbergs7Göteborgs FC?
– Nej, han har blivit kontaktad av Göteborg men han har ett kontrakt med Jitex som sträcker sig även över 2014, så han blir kvar.

Är dessa rykten något som påverkar truppen inför helgens viktiga match mot Sunnanå. En vinst och ni är klara för Damallsvenskan, en poäng och ni är nästan klara (Mallbacken måste vinna borta på Piteå)?
– Det hoppas jag inte, vi har pratat om det hela och tjejerna känns lugna och fokuserade och vet vad som står på spel i helgen. Jag har tillförsikt och klarar vi kontraktet så är det mycket som kommer att bli bra mycket bättre i Jitex under 2014. Vi är inne i en positiv trend och det är klart att klara det Damallsvenska kontraktet skulle underlätta ytterligare för oss, säger Anders.