Ramona Bachmann bäst i spelarnas omröstning

SFS, Spelarföreningen har instiftat priset Årets Spelare i Damallsvenskan. Priset delas ut till den spelare som genom sina prestationer på fotbollsplanen varit den mest framstående i Damallsvenskan. Pristagaren, Ramona Bachmann, är framröstad av spelarna själva och hon fick ta emot priset av spelarföreningens representant Caroline Jönsson före matchen mot Umeå IK.
Ramona Bachmann, svensk mästarinna och Årets Spelare i Damallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Motiveringen löd:
Efter att ha mognat som spelare har hon tagit sitt spel till ytterligare dimensioner. En irrationell spelare som är bra både med och utan boll. Hon är en stor utmaning att möta och med sina till dags datum 10 mål och 5 assist har hon genom en stark säsong varit en klart bidragande orsak till sitt lags höga placering i tabellen.

Ramona levde upp till förväntningarna som ställs på henne och gjorde en utmärkt match mot Umeå som Malmö besegrade och därmed tog ett efterlängtat SM-guld.
Vi tar den klassiska frågan Ramona. Hur känns det?
-Helt underbart. Om jag var förkrossad ifjol så är jag överlycklig nu säger hon och tänker kort tillbaka på när Malmö förlorade en poäng borta mot Umeå och hon själv blev utvisad och inte kunde delta i avslutningsmatchen hemma mot Tyresö där guldet blev till sand.

Hur firar ni?
-Bara lite, det måste man men vi har en viktig match redan på onsdag i Champions League så det gäller att vara klok. Vi får fira senare, efter den sista omgången borta mot Mallbacken. Men det känns ok, jag njuter i fulla drag ändå, säger Ramona innan hon återgår till lagkompisarna.