Hedvig Lindahl höll Vittsjö stången i derbyt

Målvakten Hedvig Lindahl räddade utan tvekan Kristianstads DFF från en förlust i grannderbyt mot Vittsjö GIK inför 904 personer på Vilans IP. Matchen slutade 1-1
Hedvig Lindahl med en av sin många räddningar. FOTO: Lennart Månsson, Bildbyrån.

Visserligen var det Kristianstad som började bäst och tog ledningen med 1-0 redan efter två minuters spel. Johanna Rasmussen spelade fram bollen till Olivia Welin som nickade bollen i mål. Därefter fortsatte Kristianstad att dominera matchen i 25 minuter utan att skapa några målchanser. Vittsjö hade några halvchanser i första halvlek.

Andra halvlek dominerade Vittsjö fullständigt och det var KDFF-målvakten Hedvig Lindahls förtjänst att siffrorna stannade vid 1-1.


Hedvig Lindahl själv:
- Vi tappade koncentrationen i andra halvlek. Vittsjö kom gång på gång runt på våra kanter med inspel och var närmare segern. Efter ett inlägg i 51:a minuten kom bollen ut centralt till Kirsty Yallop som skjuter i ribban. Fyra minuter senare uppstår en liknande situation och då sätter Jane Ross bollen i mål bakom mig. Ytterligare två minuter senare prickade Sofie Andersson stolpen. Ett inlägg letad sig förbi våra backar till en Vittsjö-spelare som kom med fart. Hon hade haft öppet mål om jag inte hade vräkt mig in och räddat bollen. Därefter hade Vittsjö två farliga skott mot första stolpen som jag tog. Vi hade en chans i 63:e minuten då bollen letade sig fram till Marija Banusic. Vittsjös målvakt Loes Guerts vräkte sig ner och räddade. Margret Lara Vidarsdottir hade ett farligt skott i andra halvlek.

Simon Sjöfors Vittsjös ena tränare:
- Vi har spelet i båda halvlekarna och äger spelet mest i den första och dominerade helt i andra halvlek. Vi skapar chanser och är värda tre poäng. Hedvig Lindahl räddar Kristianstad från förlust.

Text: Anders Bystedt

Martin 2013-10-14 12:40

Kul att Hedvig hittat tillbaka till gammal god form och med tanke på den sviktande formen på hennes landslagskonkurrent kanske hon borde få chansen mellan stolparna i blågult också.