Ung Piteå-talang valde Umeå

Umeå IK FF fortsätter börjatbygga truppen inför 2014 och första nyförvärvet att signera på ett kontrakt är Piteås 16-åriga supertalang Lisa Renlund.
Lisa Renlund lämnar Piteå för sastning med Umeå IK. Foto: Bildbyrån

Älvsby-dottern har - trots sin ringa ålder - tillhört Piteås A-lagstrupp de två senaste säsongerna och har bland annat noterats för två damallsvenskan matcher den här säsongen.

Den kvicka anfallaren har skrivit på ett kontrakt med Umeå IK FF till och med 2014 och kommer att gå fotbollsgymnasiet i Umeå med start i januari.
- Jag valde Umeå IK FF för möjligheten att få kombinera elitfotboll med skola och det känns också om att UIK är en klubb som satsar på att utveckla och släppa fram unga spelare, säger Piteå-anfallaren.

Lisa Renlund har också spelat 8 F 17-landskamper och svarat för två mål. I höstas spelade hon EM-kval i Israel tillsammans med bland annat Erica Carlén som Umeå IK FF gjorde klart med i höstas.
- Lisa är en framtidsspelare som vi hoppas mycket på och vi tror att vår miljö här i Umeå ska kunna utveckla henne ytterligare, inte minst tack vare vårt fina samarbete med Dragonskolan, säger klubbchefen Niklas Westman i ett pressmeddelande.