Anne ska förstärka finska fysiken

Anne Mäkinen, välkänd från sina många år som spelare i Umeå IK och AIK, blir assisterande tränare till Finlands damlandslags förbundskapten Andrée Jeglertz med särskilt ansvar för fysträningen.
Anne Mäkinen. FOTO: Anders Henrikson (arkiv).

Hon ska även arbeta med flicklandslagen. Anställningen görs i samarbete mellan Finlands Bollförbund, Finlands Olympiska kommitté och idrottsgymnasiet Mäkelänrinteen urheilulukio, skriver Bollförbundets hemsida.

Andrée Jeglertz är mycket glad för denna förstärkning.
- Det är fantastiskt att en av de bästa spelarna någonsin jobbar för förbollen och är med och inspirerar unga spelare. Det är fint att vi tillsammans med Olympiska kommittén och Mäkelänrinteen urheilulukio kunde anställa henne.

Anna Mäkinen tycker att hon fått ett drömjobb.
- Här kan jag kombinera mitt yrke som naprapat och min spelarkarriär. Jag vet vad som krävs för att nå toppen och nu kan jag föra den kunskapen vidare. Det är också fint att få arbeta med unga.

Förutom i Sverige och flera finska klubbar har Anne Mäkinen även spelat i amerikanska proffsklubbar. 2005 hedrades hon som bästa spelare i EM-slutspelet i England, samma år som hon var med om att vinna Damallsvenskan med Umeå IK tillsammans med Andrée Jeglertz som tränare.