Mimmi Löfwenius föll för Lilleström

– Det är dags att klippa navelsträngen, säger 19-åriga Mimmi Löfwenius som skrivit på för ett år med norska Lilleström Kvinner och blir därmed en i raden av spelare som lämnar Jitex BK.
Mimmi Löfwenius lämnar Damallsvenskan Jitex för spel i norska Toppserien med Lilleström Kvinner. Foto: Bildbyrån

– Att lämna Jitex och alla mina kompisar där tar emot, säger Mimmi till damfotboll.com.
– Men jag måste följa mitt hjärta och det känns som om det är dags för en ny utmaning, vilket det blir när man flyttar själv till en annan ort och ett annat land även om det är nära till Norge och Lilleström som ligger bara ett par mil ifrån huvudstaden Oslo.

Du har varit uppe i veckan och skrivit kontrakt. Vad var det som lockade dig att byta klubb?
– Nu får jag chansen att spela fotboll på heltid. Det ska bli hur kul som helst och jag tror att det kan vara bra för både min personliga som fotbollsmässiga utveckling. Klubben har presenterat tydliga mål, som att vinna Toppserien och att nå Champions League-slutspel. Vi har jättebra träningsförutsättningar med bland annat en fullstor inomhusplan där vi kör hela vintern. Helhetsbilden är att klubben känns väldigt proffsig, det finns många bra spelare i laget, bland annat landslagsspelaren Isabell Herlovsen, som jag tror att jag kan lära mig mycket av, säger Mimmi som lämnar Sverige för Norge i början av januari.