Olivia Schough till Bayern München

22-åriga Olivia Schough lämnar Göteborg och Sverige och ansluter till tyska Bayern München. Redan i förra veckan rapporterade både Göteborgs Posten och Expressen om klubbytet som nu bekräftas på Bayerns hemsida.
Olivia Schough med den nya tröjan (Foto: FCB Frauenfußball)

Bayern Münchens damer är inte lika framgångsrika som herrarna, men har kontinuerligt blivit bättre. I dag ligger man på en fjärde plats i Bundesliga efter ledande Frankfurt, Potsdam och mästarna Wolfsburg.

Förutom Olivia Schough presenterar Bayern München även norska landslagsspelaren Nora Holstad Berge (med ett förflutet i Linköping) som nyförvärv.

Bayerns sportchef Karin Danner:
– Jag är glad att vi har lyckats värva Nora Holstad som är en mycket rutinerad back och i Olivia Schough får vi en talangfull och ambitiös offensivspelare. Vi reagerar med detta på att vi har många långtidsskadade som har precis kunnat börja med träningar igen.

Münchens tränare är 31-åriga Thomas Wörle som säger:
–Jag ser fram emot vårt samarbete. Vi hade planerat dessa nyförvärv sedan en tid tillbaka för att kunna ersätta de som lämnar oss.

Med detta menar Wörle amerikanskorna Erika Tymrak och Bianca Henninger som har lånats från NWSL-laget FC Kansas City. Tymrak har nyligen debuterat i det amerikanska landslaget.

Olivia Schough kommenterar övergången till Bayern München:
–Jag ser väldigt mycket fram emot att kunna spela för Bayern München och jag hoppas med detta att kunna ta ytterligare ett steg i min utveckling.