Potsdam nästa för "Gugga"

Efter fyra år med Djurgården och en säsong i den norska Toppserien flyttar Islands EM-målvakt Guðbjörg "Gugga" Gunnarsdóttir till Tyskland. Hon skrev på ett kontrakt som varar till den 30 juni 2015.
Guðbjörg Gunnarsdóttir (Arkivbild: Rainer Fussgänger)

Det ryktades att Gugga som hon kallas skulle återvända till Sverige för några veckor sedan. AIK, Göteborg och Linköping nämndes bland annat, men till slut fick tyska 1.FFC Turbine Potsdam Gunnarsdottirs påskrift.

- När ett av världens bästa klubblag är intresserad av att rekrytera dig, så säger du helt enkelt inte nej, säger Guðbjörg Gunnarsdóttir på Turbines hemsida.

- I Guðbjörg Gunnarsdóttir har vi lyckats få in en målvakt med internationell erfarenhet efter att vi har tittat på flera olika alternativ, säger Potsdams legendariske tränare Bernd Schröder. - Sedan Alyssa Naeher lämnade oss har vi inte haft en sådan målvakt. Vi är övertygad om att Guðbjörg Gunnarsdóttir kommer att hjälpa oss i både Bundesliga och Champions League.

- Förutsättningarna för träningen och allt annat är utmärkt. Jag kan inte föreställa mig att få en bättre omgivning för att utvecklas som fotbollsspelare, säger Gugga.

Nu blir det efter svenska och norska ytterligare ett språk som ska pluggas, men Gunnarsdottir har tidigare skaffat sig kunskaper i tyska när hon läste på Universitetet i Reykjavik.

Just nu befinner hon sig på semester, men efter det återkommer vi med en exklusiv intervju med Turbine Potsdams nya målvakt. Turbine spelar kvartsfinal i Champions League i mars mot italienska AFD Torres efter att man sensationellt slagit ut giganten Olympique Lyonnais genom att bortabesegra fransyskorna med 2-1, Lyons första hemmaförlust på sju år.