Sara Larsson återvänder till Malmö

Sara Larsson erbjöds nytt kontrakt i KIF Örebro men valde istället spel i Elitettan med Limhamn Bunkeflo i Malmö. Sara med drygt 100 landskamper i bagage är bekant med staden Malmö sedan tidigare då hon spelade för Malmö FF Dam (1998-2004).
Sara Larsson klar för spel i Elitettan med Limhamn Bunkeflo.Foto: Urszula Striner.

2003 var Sara Larsson med och vann VM-silver i USA och 2011 var hon en av VM:s bästa backar när Sverige vann bronset i Tyskland. Samma höst drabbades Sara av en skada i foten med påföljd av en operation i februar 2012. Hon missade EM, spelade lite på hösten och under 2013 blev det endast 14 matcher. KIF Örebro visade fortsatt förtroende för Sara som erbjöds nytt kontrakt 2014 men Sara tackade nej och skall istället flytta tillbaka till Malmö och spela i Elitettan för LB07.

Damfotboll.com nådde Sara på telefon och ställde den enkla frågan, varför valde du spel i Elitettan istället för spel i Damallsvenskan?
– Fotbollsmässigt har jag fått ett bra erbjudande med en helhetslösning som känns spännande både vad gäller det fotbollsmässiga som i mitt nya arbete. Sen är det den privata aspekten som förstås spelat in. Min pojkvän bor i Malmö och vi har pendlat för att träffas i mer än ett års tid nu slipper vi det och själklart var det också avgörande för mitt val, säger Sara.

LB07 har en ny tränare från i år då Sven Sjunnesson tog över efter Kenneth Folkesson. Honom har du träffat på tidigare?
–Javisst han fanns med i tränarstaben i Malmö under en tid och sen spelar Frida Nordin i laget, henne har jag också spelat med tidigare. Rent socialt har jag kvar ett nätverk med kompisar sedan tidigare så det blir inga problem att flytta igen.

Johan Andersson, klubbchef i LB07 berättar om värvningen.
–Vi fick tips om att Sara tänkte flytta ner till sin kille och slog en signal till henne för att höra om hennes tankar kring fotbollen och framtiden. Genom föreningens nätverk fick Sara chans att söka ett jobb som hon senare fick. Hon var nöjd med våra tankar om långsiktig satsning och vi är såklart mycket nöjda med att få en så rutinerad spelare i laget. En spelare för övriga unga talanger i laget att se upp till och vars erfarenhet vi i klubben kan ta tillvara på flera sätt.