Äntligen fick Tyresö jubla

Tyresö FF såg till att punktera den lilla spänning som fanns i kvartsfinalen av Champions League då man efter bara 37 sekunder gjorde 1-0 mot SV Neulengbach från Österrike. Det slutade med målkalaset 8-1 (4-0)
Tyresövallens ljustavla säger allt, så överlägset var de gulklädda. Caroline Seger i duell med Neulengbachs Lucie Harsanyova- FOTO: Niklas Larsson/Bildbyrån

En mycket högt stående backlinje utnyttjades av snabbsprintande Christen Press direkt vid avspark. Meghan Klingenberg slog djupledsbollen och Press kunde retfullt enkelt rulla in bollen bakom Manuela Zinsberger.
Överrumplingen var total och tankarna gick direkt åt att Neulengbach är ett lag som är vant att själv vara spelförande och sällan eller aldrig råkat ut för dylika bakslag. Det skulle dock upprepa sig, igen och igen…
Bara fyra minuter senare hittade nya brasilanskan Rilany in med en boll i straffområdet, Marta plockade ner den och gjorde 2-0.
Tyresös första halvtimme ingav respekt, det gick snabbt och chanserna duggade tätt. Neulengbach hade fullt upp med att freda sig och i ärlighetens namn var man mer än två nummer för små för Tyresö som lätt manövrerade ut motståndarna med speed, snabbt passningsspel och flera härliga genomskärare av klass.
Malin Diaz för dagen mittfältare bredvid Veronica Boquete, levererade smörpass till Marta som säkert kunde rulla in 3-0 i bortre hörnet, utan chans för målvakten.


Kul att se Malin Diaz i aktion även om man får ta lätt på dagens match där Tyresö i långa stunder var enda laget på plan.
Tyresö styrde som sagt matchen och att Neulengbach spelar så naivt mot ett lag som är skyhöga favorit känns som en riktig dåligt genomtänkt taktik. Eller så kan man helt enkelt inte bättre? Ett par halvchanser varav en farlig frispark av Jana Vojtekova. Carola Söberg fick sträcka ut sig i hela sin längd för att kunna tippa ut bollen via ribban, det var Neulengbachs bästa chans i första halvlek.

Reduceringen till 5-1 i andra halvlek var en bjudning där skottet från Tseng-Shu O gick via Caroline Segers rygg gick i mål. Carola Söberg blev helt ställd.
Målen fortsatte att rulla in, Marta blev tremålsskytt precis som Christen Press. Lisa Dahlqvist gjorde ett och så fick comebackande Madelaine Edlund gör ett efter en generös passning ifrån Christen Press, som säkert kunde ha avslutat själv men alltså gav bort bollen. Det var ”Maddes” första mål sedan SM-finalen i Malmö 2012.

Får se hur många som dras till läktarna i nästa vecka för att se hemmalaget Nuelengbach som redan ligger under med 8-1. En retur som visserligen rapporterats som utsåld men kanske avskräcker det jättestora underläget även den mest inbitne Neulengbach-fan eller så kommer man för chansen att få se världsstjärnor som Marta, Christen Press med flera som säkert har siktet inställt på att nå en final i Champions League i maj.