F17 Elit blir något extra i årets Gothia Cup

Det är nu bara drygt 3 månader tills Gothia World Youth Cup drar igång för 40e gången. Den nya internationella elitklassen för flickor 17 år gamla, Gothia Cup Trophy tilldrar sig stort intresse och den 10 april är sista chansen att anmäla sitt lag.
Gothia Cup Trophy en ny internationell elitklass för flickor 17 år gamla. Foto: Gothia Cup

Intresset för årets turnering är enormt stort och redan har över 1600 lag från närmare 80 nationer anmält sig. Gothia Cup expanderar – med en internationell elitklass för flickor 17 år gamla, Gothia Cup Trophy. Satsningen ligger helt i linje med Gothia Cups uttalade strategi att växa på flicksidan och ambitionen är att Gothia Cup Trophy inom några år skall vara världens bästa turnering för 17-åriga tjejer.
– Vi ser det här som ett sätt för svensk tjejfotboll att utvecklas genom att möta internationellt motstånd. Och så vill vi ju visa att vi är en jämlik turnering, generalsekreteraren Dennis Andersson.

Till premiären är 16 lag inbjudna – åtta svenska och åtta utländska – och många av dem har redan tackat ja, bland annat Paris Saint-Germain FC, Bayer Leverkusen, Bristol Academy, Birmingham City Ladies FC, Tyresö och Umeå IK.
Paris Saint-Germains är en av Europas största klubbar på flick- och damsidan. Klubbens sportchef, Pierre-Yves Bodineau, ser fram emot att få delta i Gothia Cups Elitklass för 17-åringar. Dessutom passar han på att tacka två svenskar som gör succé i klubben.
– Sverige betyder lite extra för oss i Paris Saint-Germain. Tack till Zlatan Ibrahimovic och Kosovare Asslani! Två fantastiskt duktiga spelare från Sverige och så tillägger han
–En dag när Paris Saint-Germain vinner Uefa Women´s Champions League kommer vi att tacka Gothia Cup för den här satsningen, säger Pierre-Yves Bodineau.

Anmälningsperioden för Gothia Cup 2014 lida mot sitt slut.
Den 10 april stänger anmälan som ni gör på www.gothiacup.se.