Sarah Mellouk, 15, fick chansen – och tog den

I söndags gjorde Sarah Mellouk sin första match från start i Damallsvenskan. Hon gjorde det i mästarlaget FC Rosengård. Och dessutom blev 15-åringen målskytt i premiärmatchen mot AIK. Idag onsdag ställs FC Rosengård mot Vittsjö, och Mellouk är redo igen.
Det tog 34 minuter. Sedan hade Sarah Mellouk gjort mål i sin första damallsvenska match från start. Foto: Bildbyrån

Det tog 34 minuter. Sedan hade Sarah Mellouk gjort mål i sin första damallsvenska match från start. Dessförinnan hade Anja Mittag hittat nätet och i den andra halvleken gjorde både Paula Radtke och Ramona Bachmann mål. Men damfotboll.com fastnade för den 15-åriga Sarah Mellouk. Hon hade ett par bra avslut mot mål, och fick dessutom bli målskytt
− Det var en riktigt stor dröm som gick i uppfyllelse. Den har jag haft sen jag var jätteliten. Det kom ett inlägg, jag var på bortre stolpen, hoppade förbi deras back och nickade in bollen, berättar Mellouk för damfotboll.com ett dygn efter premiärmatchen mot AIK.

Med en 15-åring i mästarlagets startelva sände FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall en signal till jämnåriga spelare att inget är omöjligt – om man tränat så bra att färdigheterna är på plats.
− Jag vill fortsätta så här, få fler chanser och kanske göra fler mål – bara göra det skitbra när jag kommer in, berättar Mellouk med egna ord och tycker att FC Rosengård gjorde en bra premiärmatch men att både hon och laget fortfarande har saker som måste förbättras, förhoppningsvis redan till kvällens match.
− Jag tyckte vi gjorde en riktigt bra i första halvlek, vi spelade verkligen ut AIK. Sen går det ner lite i andra och sen kommer vi igen, säger Mellouk och pekar sedan på sin egen insats.
– Det gick helt okej för mig, men jag måste fortfarande förbättra många saker för att verkligen kunna slå mig in i startelvan. Istället för att komma felvänd måste jag komma rättvänd med fart. Jag måste lära mig att utnyttja mina styrkor så det är bara att sätta igång och jobba på det.

Idolen berömde
Sarah Mellouk berättar att ett stort ögonblick i premiärmatchen var när Therese Sjögran kom fram och berömde henne. Sjögran är nämligen Mellouks förebild på fotbollsplanen.
− Det var riktigt stort, Therese Sjögran har varit min idol sen jag var riktigt liten – bara att hon kommer fram till mig och säger ”skitbra gjort!” – jag blir riktigt glad då, säger Mellouk och nämner sedan att Sjögran och Mellouks mamma är lika gamla.

Ikväll möter alltså FC Rosengård Skåne-kollegan Vittsjö i sin damallsvenska hemmapremiär Håll koll på Sarah Mellouk, hennes elitkarriär har nämligen bara börjat!