Storseger för FC Rosengård

FC Rosengård manövrerade ganska bekvämt ut Vittsjö GIK i onsdagskvällens skånederby. Segersiffrorna skrevs till 7-1 där kvällens två sista gjordes av 17 åriga Nathalie Persson och 15-åriga Sara Mellouk som för övrigt också gjorde mål i sin debut i helgen borta mot AIK.
Sara Mellouk och Natalie Persson gjorde vars ett mål i matchen mot Vittsjö. Foto: Bildbyrån

Det flesta av målen kan ses som rena delikatesser signerat ett bra passningsspel från FC Rosengårds sida.
Vittsjö hängde helt enkelt inte med när Rosengård trampade gasen i botten men målskyttet dröjde fast chanser fanns.
Nästan tjugo minuter spelade släppte trycket en aning för favoriterna när Anja Mittag tryckte in 1-0 otagbart för nya målvakten Shannon Lynn i Vittsjömålet.
Tio minuter senare fick Rosengårds snabba passningsspel åter utdelning. Via uppspel på vänsterkanten mot Therese Sjögran som drog neråt, vände inåt i straffområdet och spelade sen bollen bakåt mot straffområdets högra sida. Där kom Ali Riley, för dagen högermittfältare, tog emot och drog till med vänstern . Ett otagbart skott till 2-0.

Rosengård dominerade och endast vid några tillfällen såg vi tillstymmelse till Vittsjö-anfall. Försöken till snabba omställningar blev dock resultatlösa.

Sara Björk Gunnarsdottir frispelades till 3-0 en kvart in i andra.
Några minuter senare byttes 17-åriga Johanna Ejdelind in och Anna Welin gick ut. Ett byte som gav utdelning nästan direkt. Ett slarvigt bolltapp av Rosengård på mittplan gav Vittsjö en omställning. Den såg ut att gå upp i rök när Anita Asante tog hand om bollen men hennes uppspel hamnade på vänsterkanten till Elin Nilsen som slog ett inlägg mot bortre stolpen och i kamp med en försvarare och målvakten Thora Helgadottir lyckades Johanna peta in bollen i mål och matchen fick lite nerv igen.
Men den känslan blev inte långvarig för inom loppet av ett par minuter hade Ramona Bachmann gjort både 4-1 och 5-1 innan hon blev utbytt.

17-åriga Nathalie Persson, som ersatt Paula Radtke, spelade fram Ramona till 4-1 gjorde själv 6-1.
– En härlig passning i djupet av Sjögran som jag tog ner och tryckte till direkt på, sade en glad Natalie till TV 4 efter matchen.

Här trodde många att målskyttet var över men i matchens sista minut tog 15-åriga Sarah Mellouk vara på en bjudning när Vittsjö-målvakten Shannon Lynn rensade undan så bollen hamnade hos Sarah som var snabb i uppfattningen och tryckte till från drygt 30 meter rätt in i mål.

En välförjtänt seger även om man kan konstatera att Vittsjö bjuder på en hel del i matchens slutskede. Härligt att se att de inbytta unga spelarna Ejdelind (97:a) i Vittsjö samt Persson (97:a) och Mellouk (98:a) i FC Rosengård inte nöjer sig med att lira med bred marginal utan verkligen gör sitt jobb när man kommer in och vågar ta för sig. I kvällens match bjöds vi på hela 3 mål ifrån dessa unga lirare. Det lär komma mer.

Thorsten Frennstedt 2014-04-17 11:08

Vittsjö har inlett mot två blivande medaljlag. Ljusare tider väntar, men synd att målskillnaden kommer att ta alltför lång tid att reparera och blir en tung belastning bland lagen som hamnar på samma poäng.