Halmia spelade jämnt med Sunnanå trots förlusten

Det blev en säker seger för Sunnanå i första hemmamatchen för säsongen med 3–1 (1–1). Men spelet var jämnare än vad siffrorna säger. – Segern satt långt inne och vi borde ha avgjort tidigare, sade Sunnanås tränare Martti Tikkanen.
Halmias Antonia Andersson spelar på bollen och Sunnanås Erika Nilsson Waara faller. FOTO: Ola Theander.

Matchen började inför 301 åskådare i ett högt tempo och det var Sunnanå som helt dominerade spelet. Laget svarade för det ena anfallet efter det andra. I 20:e minuten slog Carina Holmberg en passning ut till Matilda Rosqvist på vänsterkanten. På hennes inlägg gjorde Frida Sjöberg 1–0.
Men sedan hände något. Sunnanå tappade fokus och lät Halmia komma in i spelet mer och mer. Halmia har duktiga forwards och med ett grepp om mittfältet svarade Halmia för många anfall. I 35:e minuten förvaltade Tilda Bengtsson en frispark på ett utomordentligt sätt genom att slå bollen under Sussie Nilsson i Sunnanås mål.
Matchen fortsatte att vara jämn med ett litet spelövertag för Sunnanå. Med litet mer än 20 minuter kvar bytte Sunnanå in Erika Nilsson Waara och Frida Karlsson. Det gav ny energi och undan för undan fick Sunnanå mer att säga till om.


I 83:e minuten gjorde Erika Nilsson Waara 2–1 efter en hörna. Situationen var smått kaotisk framför målvakten i Halmia, men bollen hamnade i nätet. Det blev matchavgörande. Även om Halmia stred intensivt var det Sunnanå som ägde spelet. På tilläggstid – i 95:e minuten – fälldes Erika Nilsson Waara och domaren Sara Wiinikka blåste straff. Den lades av Erika Nilsson Waara och hon gjorde inte något misstag.
– Jag är förstås nöjd med tre poäng, säger Martti Tikkanen. Men vi borde ha utnyttjat vårt övertag och alla situationer som vi skapade och på det sättet avgjort matchen tidigare.
– Halmia är inte något dåligt lag. Vi vet att de har giftiga forwards och är farliga på fasta situationer, fortsätter han. Men jag tycker inte att vår seger var orättvis. Vi hade spelet.
Halmias tränare Håkan Magnusson tycker att matchen var jämn.
– Vi hade sex skott på mål och det är lika många som Sunnanå hade. Jag är full av tillförsikt inför fortsättningen. Det var nog ingen som trodde att vi skulle stå upp så bra mot Sunnanå.
– Jag är nöjd med laginsatsen, men vi behöver en viss tid på oss att komma in i tempot. Vi spelade ju i division II för två år sedan. Vi kommer att kunna visa att vi också kan vinna i Elitettan – förhoppningsvis redan nästa match mot QBIK..

Text: Ola Theander

Taggar: ,