Umeå IK dubbelt målfarligt mot AIK

Två lag som hade svårt att göra mål möttes på Skytteholms IP idag. Tillsammans hade AIK och Umeå IK på sju matcher gjort endast ett mål så här långt in på säsongen. Det var Umeå IK som gjort det målet. efter dagens match är det fortfarande bara UIK av dessa två lag som gjort mål i årets första damallsvenska. Det blev 2-0 efter mål av Lina Hurtig och Emmelie Konradsson, ett i vardera halvlek inför 311 åskådare.
Malin Levenstad och Lina Hurtig. FOTO: Anders Henrikson

AIK började dock bäst och hade ett par nickar mot mål de första minuterna. I den åttonde minuten var det ett riktigt bra anfall på vänsterkanten där Elin Bragnum och Jessy Sharro hade ett bra samarbete. Sharro passade till Emma Lundh som slog ett inlägg. Till slut hamnade det hos Sarah Fredriksson som sköt, men Umeås målvakt Malin Reuterwall räddade.

AIK anföll väldigt gärna på just vänsterkanten. Umeås få anfall slutade allt som oftast med för dåliga avgörande passningar. AIK-målvakten hann först på de flesta bollarna in i straffområdet.


I 21:a minuten kontrade AIK efter en hörna genom Emma Lundh och Sara Storck. En Umeå-försvarare kom dock ikapp. Några minuter senare hade Umeå en bra frispark genom Elin Landström, men målvakten Hilde Gunn Olsen räddade till hörna.

Med bara tre minuter kvar av första halvlek kom också det första målet. Det var Umeå som gjorde det genom Lina Hurtig.
- Emmelie Konradsson kom förbi sin back på högerkanten och spelar in den på första ytan och där kommer jag och touchar den och så går den in i mål, berättar Lina själv efter matchen.

I andra halvlek var det Umeå som var lite bättre. De tog över ju längre matchen gick. Umeå försökte få tiden att gå och AIK försökte skapa en kvittering. Det misslyckades och det närmsta man kom var burgaveln och ett par skott som var nära.

Umeå lyckades göra ett andra mål genom Emmelie Konradsson. Precis som i första om målet i slutet av halvleken, i 83:e minuten. Emmelie berättar själv om målet:
- Det var en tilltrasslad situation också dimper den ner utanför straffområdet och jag känner att det är ett läge att gå på avslut. Det var skönt att göra mål.

- Vi har haft lite problem att göra mål så här i början så det var skönt att göra några mål framåt och hålla nollan igen, avslutar Emmelie Konradsson.

Mål: 0-1 Lina Hurtig (42), 0-2 Emmelie Konradsson (83).
Publik 331

Text: Eva Fransson

Taggar: ,