Enkel match för Tyresö

Inför endast 250 tappra åskådare i regn och kyla vann Tyresö FF sin sista hemmamatch inför den Stora finalen i Lissabon enkelt med 3:0 mot KIF Örebro. Caroline Seger, Linda Sembrant och Madelaine Edlund gjorde målen.
Linda Sembrant nickar in 2:0 till Tyresö (Foto: Rainer Fussgänger)

Ytterligare ett nytt minusrekord sedan man kom in igen i Damallsvenskan - fler hade säkert kommit om solen hade skickat ut några värmestrålar på Tyresövallen, men allt just nu känns som en transportsträcka till det mål man har satt upp för många år sen: CL-final oh Europatoppen. Tony Gustavsson som hade världens bästa bänk mot Eskilstuna blandar nu lite mer och lät Caroline Seger och nyss hemkomna Christen Press och Meghan Klingenberg spela. Marta fick dock sitta på bänken hela matchen och Vero Boquete behövdes inte heller för att ta tre poäng i dag.

KIF Örebro har i grunden ett bra lag och dels såg man även att laget har ett i grunden bra spel. Men i den första halvleken var man alldeles för passiv och lät Tyresö ta initativ och Tyresö lira boll. Endast få gånger hittade man Sarah Michael som alltid är ett hot genom sin enorma fysik. Efter 19 minuter hade Michael ett bra skott. Sju minuter senare kom ledningen för Tyresö, Meghan Klingenberg hittade Caroline Seger fristående och hon bugserade bollen in till vänster om Stephanie Labbé. Ett snyggt mål som tio minuter senare följdes upp av Linda Sembrant.

Stephanie Labbé missade en hörna från Line Røddik Hansen från höger och bollen hamnade hos Sembrant som bara fick trycka in den vid bortre stolpen som var helt omarkerad av försvaret. Matchen kändes avgjort just då.

Örebro kom med full fart ut ur halvtidsvilan och ville tydligen snabbt göra 1:2 för att komma tillbaka in i matchen. Sarah Michael var närmast med stolpskott. I alla andra situationer som Ogonna Chukwudi eller Linda Hallin och andra hade var man alldeles för obeslutsam och ofarlig. De flesta skotten hamnade direkt i armarna av Carola Söberg. Trots att Örebro "vinner" skottstatistiken med 15:9 denna söndageftermiddag är Tyresö mycket effektivare och i matchens fjärde tilläggsminut ökar Madelaine Edlund ut ledningen och vinsten till 3:0.

Caroline Seger gick ut med vad som såg ut en höftskada, men troligtvis och förhoppningsvis inget allvarligt. Härnäst väntar Göteborg borta på onsdag på Tyresö och sedan är det bara Lissabon som alla känner och tänker. Troligtvis har publiken i Tyresö sett Christen Press och Meghan Klingenberg spela för sista gången på Tyresövallen. Efter CL-finalen bär det av direkt till de nya klubbarna i den amerikanska NWSL-serien.