Ny trepoängare för Sirius

Efter ett antal missade målchanser och en tveksamt dömd straff så inkasserade nykomlingarna i Elitettan IS Halmia en ny "hedersam" förlust mot IK Sirius Dam med 0 – 2 (0 – 1).
På bilden. Jenny Jansson, Sirius. Frida Ottosson, Anna Eckert och Antonia Andersson. Foto: Guy Palm

Sin vana trogen öppnade Halmia matchen starkt och redan i den tredje minuten fickHalmia en hörna som Antonia Andersson var nära att nicka in.
Mimmi Paulsson-Febo var dock rätt placerad och fickr tag på bollen innan den passerade mållinjen. Sirius kontrade med ett snabbt anfall som avslutade av Ingrid Wixner med ett skott tätt utanför.

Under den närmaste halvtimmen hade Halmia mycket boll och Jessica Jingblad oroade Sirius försvaret dock utan att komma fram till några verkliga målchanser.
I den 38:e minuten blev IK Sirius tilldömda en straff, detta efter det att Ingrid Wixner fallit väldigt lätt i straffområdet.
Trots kraftiga protester från både ledare och spelare i Halmia stod domslutet fast och säker straffskytt för Sirius var Julia Lyckberg som slog 9-metaren förbi Anna Eckert i Halmias mål.
Innan halvleken var slut blev Jessica Jingblad liggande i Sirius straffområde efter en närkamp med en back. Domaren brydde sig inte om vad som hände och det var först efter att en Siriusspelare slagit ut bollen som domaren stoppade spelet och Jessica kunde få tillsyn.

Efter pausvilan fortsatte Halmia att söka en kvittering och redan inom de första minuterna så hade Halmia jobbat till sig två målchanser. Först stall Ammanda Johnsson-Haar bollen från en försvarare men hennes skott gick tätt utanför. Direkt på inspark erövrade Iréne Isaksson bollen men även hon missade mål. Efter detta bytte Sirius och Halmia chanser utan att lyckas göra några mål.
Halmia fortsatte att jaga en kvittering men det blev istället Sirius som i den 86 minuten utökade sin ledning då man utnyttjade ett dåligt uppspel från Anna Eckert som hamnar hos Caroline Lundberg som i sin tur passar en helt fristående Annina Wede som enkelt fastställdeslutresultatet 0 – 2.

Några fler mål blir det inte på Örjans Vall utan de 263 åskådarna kunde bara konstatera att IS Halmia åter hade åkt på en hedersam förlust mot ett lag som hade flytet på sin sida.

Text: Guy Palm