Mallbacken fortsätter att imponera

Hemma på Strandvallen kom Mallbackens nionde raka seger av nio möjliga. Djurgården besegrades med 3–0 (1–0) och lagkaptenen Frida Broström var förstås nöjd efteråt.
Mimmi Larsson ökar till 3-0 för Mallbacken. FOTO: Anders Andersson.

– Det var en stabil laginsats där jag tycker att vi orkar mer och nöter ner Djurgården allt eftersom matchen lider. Vi har avgjort många matcher på slutet och har ett starkt kollektiv som verkligen kämpar och sliter in i det sista, säger Frida Brorström efter matchen.

Mallbacken håller på att studsa tillbaka till Damallsvenskan omgående, hemma på Strandvallen kunde man ta ledningen redan efter tretton minuter. Frida Brorström tog hand om en vänsterhörna och Julia Karlenäs såg ut att bli målskytt, men Djurgårdens kapten Alexandra Höglund räddade bollen med handen varför domaren blåste för straff och varnade Höglund.
Mallbackens lagkapten Frida Brorström stegrade fram och kunde behärskat sätta 1–0.

– Jag tror att bollen skulle curlas över mig och den gick bakom mig och var på väg in i mål. Då valde jag att ta den med handen för att det skulle bli straff, berättar Alexandra Höglund efter matchen.
– Jag hade bestämt mig för att sätta den i det högra hörnet, det var skönt, berättar målskytten Frida Brorström om målet.

Djurgården kom att ha mycket boll i den första halvleken utan att komma till farligheter. Mallbacken fortsätter att vara tryggt i sitt försvarsspel och ledningen höll sig halvleken ut.

– Jag tycker att Djurgården hade lite mer boll i den första halvleken, samtidigt skapade de inga farliga chanser. Vi låg rätt i vårt spel och när vi väl bestämde oss för att gå framåt så gjorde vi det, säger Frida Brorström.

I den andra halvleken tog Mallbacken över spelet allt eftersom matchen led och när finskan Tanja Nousiainen fint kunde nicka in 2–0 med kvarten kvar att spela rådde det inga tvivel om vart segern skulle hamna.
– Jag gjorde en löpning, mötte upp bollen och nickade in den. En normal attack, säger finskan om målet där hon mött ett inlägg från Sandra Andersson.

Nio minuter efter det målet vann Mimmi Larsson en duell med en av Djurgårdens försvarare och runda målvakten Rebecca Rudner. Hon fastställde där slutresultatet till 3–0.

– Emmie Johansson satte en djupledsboll och jag vann en kamp med en försvarare och var före med en tå, sedan var det bara att lägga in den i öppet mål, berättar Mimmi Larsson om målet.

Mallbacken var det bättre laget och vann välförtjänt och är man uppe i nio raka. Frida Brorström tro sig veta varför.

– Alla kämpar och sliter för varandra, vi tror inte att någon match ska vara enkel utan går in med samma inställning och ger aldrig upp,

Hennes kaptenskollega i Djurgården tycker att man stod upp bra mot Mallbacken.

– Mallbacken är det bästa motståndet vi har mött i år om man kollar på matchen idag och deras spelare. Sen tycker jag att vi pressade dem ganska länge och det tog lång tid innan de kunde göra sitt 2–0 mål. Samtidigt skapade vi inte många farliga chanser, om vi haft ett bättre anfallsspel hade vi absolut fått med oss poäng.

Vad tar ni i Mallbacken med er till nästa match?
– Attityden och vårt bra försvarsspel, säger Tanja Nousiainen
– Vi ger oss aldrig, vi låg under mot Hovås till exempel och vände. Det är alltid full fart och vi vet vad kan och kan vinna vilken match som helst, inställningen är riktigt bra, säger Mimmi Larsson.

– Att vi krigar på bra i försvarsspelet och att alla jobbar hårt för varandra, sen får vi jobba på de bitarna som vi behöver bli bättre på, avrundar Djurgårdens lagkapten Alexandra Höglund.

Text: Anders Anderssson