På en bra dag kan Skottland vinna mot Sverige

Skottlands svenska förbundskapten Anna Signeul ger inte slaget förlorat på förhand när man tar emot Sverige för VM-kval den 14 juni.
Skottlands förbundskapten Anna Signeul. Foto: Bildbyrån

Liksom Sverige har Skottland vunnit alla sina matcher i VM-kvalgrupp 4.
Sverige är rankad femma i världen. Skottlands 19:e placering är den högsta någonsin.
– Vi ser fram emot matchen och spelarna känner att de har chans, säger Anna Signeul.
– När jag såg matchen i Växjö för en tid sedan var Sverige bättre i allt mot Nordirland.

Skottland har 13 landslagsspelare verksamma i utländska klubbar fyra av dem i Vittsjö GIK. 11 spelar på heltid. För några år sedan var det bara ett par av dem som befann sig i den situationen.
– Det är inte bra för fotbollen i Skottland, men det visar samtidigt att våra spelare är så bra att proffsklubbar vill ha dem, säger Anna Signeul.
– Vi måste fortsätta att jobba med ligan här hemma så att spelarna här utvecklas och att gapet mellan dem och de som spelar utomlands inte blir för stort, men jag tycker vi gör det, tillägger hon.

Skottlands trupp mot Sverige
Målvakter
Gemma Fay (Celtic), Shannon Lynn (Vittsjö GIK)

Backar
Jennifer Beattie (Montpellier), Emma Black (Glasgow City), Frankie Brown (Bristol Academy), Rachel Corsie (Notts County), Nicola Docherty (Glasgow City), Ifeoma Dieke (Vittsjö GIK), Emma Mitchell (Arsenal)

Mittfältare
Leanne Crichton (Glasgow City), Suzanne Lappin (Glasgow City), Lisa Evans (Turbine Potsdam), Hayley Lauder (Vittsjö GIK), Joanne Love (Glasgow City), Leanne Ross (Glasgow City), Megan Sneddon (Rangers)

Forwards
Kim Little (Seattle Reign), Christie Murray (Arsenal), Suzanne Mulvey (Rangers), Jane Ross (Vittsjö GIK)