Bollstanäs unga stjärnskott avgjorde mot Sirius

F-19 landslagstjejen Julia Zigotti-Olme avgjorde en tuff kamp mellan Bollstanäs och Sirius på måndagskvällen med ett påpassligt nickmål i den 85:e matchminuten. Sirius hade innan tagit ledningen med 0-1 i den första halvleken (minut 40) genom Moa Mattsson på ett långskott. Bollstanäs kvitterade efter en tilltrasslad situation efter hörna genom Malin Engdahl (56) och vann med 2-1.
Julia Zigotti Olme. Foto: Bildbyrån

Sirius tog kommandot från start med ett robust mittfältsspel där Fanny Andersson och Moa Mattsson som centrala pjäser fördelade bollar ut på sina kanter men inga farligheter alls skapades då Bollstanäs låg rätt i sina positioner. Hemmalaget tog sedan över taktpinnen med snabba omställningar och skapade på femton minuter tre riktigt fina chanser via i tur och ordning Julia Zigotti-Olme, Anna Thim och Ida Hedstad. Zigotti-Olmes och Hedstads chanser räddades i sista stund av uppoffrande mittbacksspel av duon Malin Winberg och Mikaela Björklund. Vid båda tillfällena var målvakten Mimmi Paulsson-Febo överspelad men resultatlösa hörnor blev utdelningen för hemmalaget.
Inte en målchans noterades för Sirius förrän plötsligt hemmamålvakten Pernilla Ebberyd överraskades en aning av ett bra men inte otagbart långskott från Moa Mattsson och 0-1 var ett faktum efter 40 minuter spelade.
Tre minuter senare blev samma Mattsson olyckligt knäskadad och utburen. En riktig jobspost för Sirius att få sin lagkapten och pådrivare skadad.


- Det vill sig inte riktigt framåt för oss, analyserade David Olingdahl, tränare i Sirius.
- De gör ett mål på ingen målchans i halvleken, vi har tre jättelägen och gör inget ansåg Linda Fagerström, tränare i hemmalaget.

Andra halvlek fortsatte med ett knappt övertag för hemmalaget som kom till chanser, Sirius försökte men kom ingen vart. Efter en hörna av Ida Hedstad blev det lite kalabalik där Sirius misslyckades med att få bort bollen och matchens kanske främsta aktör, Malin Engdahl, mittback hos hemmalaget kunde till slut trycka in kvitteringen.
Målet gav hemmalaget blodad tand men kom inte längre än till halvchanser.
Sirius kopplade ett litet grepp om matchen igen i mitten av halvleken, den snabba forwarden Caroline Lundberg sattes oftare i spel, men inte heller i denna halvlek kom man närmare än ett skott strax utanför av Lundberg. Båda lagen försökte med byten men matchen präglades mer av kamp och långbollar mot slutet av matchen.

Dubbelhörna av Sirius med tio kvar blev även de resultatlösa. När det mesta pekade på ett oavgjort resultat klev Julia Zigotti-Olme fram med en mycket vaken nick då hon dröjt sig kvar i straffområdet efter ett inlägg som sedan kom i retur. Lite trötta huvuden hos Sirius-försvaret som inte hann upp och ställa offside. Hemmalaget tillät sedan inte Sirius kom till någon chans utan domaren Laura Rapp blåste av efter dryga fem minuters stopptid till glada hemmaspelares jubel.

- Vi sade i halvtid att vi skulle flytta upp spelet i andra med vindens hjälp och så blev det. Fokus nu är inte att vinna matcher primärt utan att ej släppa in mål och har vi ett stabilt försvarsspel som nu blir också offensiven bättre. Det kändes som Sirius hade lite grus i maskineriet idag, avslutade Fagerström som var mycket nöjd med laget som helhet.
- Vi visste att Bollstanäs är bra, men tycker ändå att vi ska kunna vinna en sådan här match. I andra är det dock bara att konstatera att de är bättre än vi sammanfattade Olingdahl som nu tvingades konstatera att hans lag tappade en 1-0 ledning till förlust 1-2 för andra matchen i rad.

Båda lagen hade mycket stabila mittbackar och bra försvarsspel vilket gav få chanser i matchen. Bollstanäs hade fler chanser och vann till slut välförtjänt. Sirius var en besvikelse offensivt sätt och har för stunden kört fast i sitt offensiva spel. Till skillnad mot hemmalaget lyckades man sällan få med sina ytterbackar upp i anfallen. Bollstanäs tog nu sin andra raka seger och har nu kommit in i Elitettans spel och tempo på allvar och lämnade för stunden nedflyttningsplatsen medan Sirius ser topplatserna försvinna i fjärran. Överlägset sämst på plan var vädret. Knappa 10 grader, ihållande regn och blåst. Domare Rapp hade kunnat visa rött kort där.