FC Rosengård vann på sent mål mot Jitex

Nio mål på de senaste två matcherna men när Damallsvenskans suveräna ledarlag FC Rosengård mötte Jitex Mölndal som inte tagit en enda poäng blev det bara 1-0 till skånskorna i bortamatchen.
Therese Sjögran längst t h gör matchens enda mål på Jennifer Falk, i mitten Anja Mittag. FOTO: Carl Sandin, Bildbyrån.

Målet kom dessutom sent, i den 79:e minuten genomTherese Sjögran som satte bollen utom räckhåll för Jennifer Falk i Jitex-målet.

Serieledaren mot jumbon - en match som bara kan sluta på ett sätt? Ja, det var väl egentligen ingen som trodde att Jitex Mölndal, som parkerar sist i damallsvenskan, skulle kunna rubba serieledande FC Rosengård.
Men matchen kom att avgöras med dryga tio minuter kvar med uddamålet i en mycket märklig situation, där Jitex-målvakten Jennifer Falk blir handlingsförlamad efter att ha plockat upp bollen en gång och sedan släppt ner den igen. Ingen av spelarna reagerar först och Jennifer försöker skydda bollen, eftersom hon helt riktigt inte får ta upp den en gång till. Efter några sekunder uppfattar rutinerade Therese Sjögran situationen och kan "sno åt sig" bollen och enkelt peta den i mål. Ett till synes helt onödigt mål i en match där Rosengård hade merparten av spelet och tryckte på rejält under stora delar av tiden. Jitex ska dock ha en eloge för sin kämpainsats och målvakten Jennifer falk gör ett flertal kvalificerade ingripanden och håller Mölndalslaget kvar i matchen.
FC Rosengård saknade för dagen Sara Björk Gunnarsdottir, som satt på läktaren (avstängd) samt sjuka Ramona Bachmann, vilket gjorde att man inte kom upp i normal standard. Jitex spelmotor Filippa Curmark saknades också och det märktes inte minst i offensiven, som blev betydligt uddlösare än vanligt.

Text: Kristofer Nilsson