Alexandra förlorade men vann ändå

Stockholmstjejen Alexandra Nyreröd stod som förlorare i Cup kommunalfinalen mot Skåne men hon kände sig nog lite som en vinnare ändå när hon efter matchen utsågs till matchens lirare ihop med Nathalie Persson, Skåne.
Aleandra Nyreröd, Stockholm, utsågs till matchens lirare. Foto: Anette Börjeson

Alexandra är en slitstark mittfältare och hon fick jobba hårt matchen igenom i finalen mot Skåne. När damfotboll.com träffar Alexandra är prisutdelningen klar. Föräldrarna skymtar i bakgrunden och flera vänner vill komma fram och snacka. Vi går åt sidan för lite lugn och ro. Alexandra ler och gillar uppståndelsen. Du har kanske själv suttit på läktaren och sett en Cup Kommunalfinal?
– Ja det har jag och det är klart att man drömt om att själv få spela en.

Nu har du gjort det och är en erfarenhet rikare. Hur upplevde du finalen?
– Det var kul men också nervöst. Det är så många som tittar på så det är klart att man vill spela bra både för sig själv och för dem, säger Alexandra.

Ni inledde matchen bäst och tog också ledningen men sen tappade ni ert spel. Kan du förklara hur det kändes och vad du tror var orsaken till att Skåne bjöds in i matchen?
– Planen var att sätta hög press på Skåne och det funkade fint till en början och så tog vi också ledningen. Men sen fick vi någon skada, Skåne kvitterade och vi tappade vår rytm kändes det som. Vi försökte verkligen men orkade inte hela vägen. Skånes spelade bra och orkade fylla på framåt medan vi fick allt jobbigare att försvara oss.

Till vardags spelar Alexandra i Enskedes damlag som ligger i division 1. När frågan om hon spelat i något landslag ännu kom svaret:
– Nej, i alla fall inte ännu.
Du siktar dit?
– En dröm är aldrig fel att ha och så klart vill jag nå så långt jag kan. Jag älskar fotboll och spelar så mycket jag kan, säger Alexandra som nu börjat sitt sommarlov.
Och på sommarlovet ska du göra vadå?
– Softa och spela fotboll, säger en leende Alexandra Nyreröd som just förlorat en final men blivit utsedd till matchen lirare och självklart ska kosta på sig ett leende.