Oavgjort i Värmlands-derbyt

QBIK och Mallbacken delade systerligt på poängen inför över tusen åskådare på ett soldränkt Tingvalla IP. Men några mål fick de inte se. Elitettans Värmlands-derby slutade 0-0
Mimmi Larsson t v i anfall. FOTO: Anders Andersson.

– Jag tycker att 0–0 var ett rättvist resultat, visst det kunde ha slutat 1–1, 1–0 eller 0–1 också. Det var ett steg framåt, Mallbacken leder serien och är på gång till Damallsvenskan, det var det nog inte många som trodde på oss ikväll, säger QBIK-tränaren David Ekelund.

Hemmalaget QBIK var laget som kom att skapa de farligaste lägena i den första halvleken. Man lyckades dessutom att få stopp på Mallbackens anfallare Mimmi Larsson. Elin Nyman fick iväg en nick som gick i ribban och ut till Emma Scherrieble som inte fick kontroll över returen. Dessutom hade Elsa Hellstrand ett inlägg som nådde Erica Eriksson som inte hade någon lycka.

I den andra halvleken tog Mallbacken över mer och Mimmi Larsson hade ett riktigt bra läge att avgöra matchen 23 minuter in på den, ett instick från högerkanten nådde anfallaren som nog blev förvånad där hur fri med Maria Yatrakis hon var.

– I den andra halvleken tycker jag att vi kunde hota dem mer i djupet och skapade lägen, men vi var inte tillräckligt vassa idag. Jag upplevde att vi tryckte ner dem i planen och de hade några kontringar, vi kontrollerade den andra men det räckte ändå inte till tre poäng, säger Mallbackens ene tränare Henrik Arneng.

QBIK skapade matchens sista läge men det blev inga mål och poängen fördelades systerligt.

– Jag upplevde matchen som tuff och tight, i den första var det ställningskrig och vi tog över i den andra halvleken. Tyvärr saknades det sista lilla, de backade hem och gjorde det trångt för oss, samtidigt kunde de ha avgjort på slutet, kommenterar Mallbackens lagkapten Frida Broström matchen.
Försvararen är nöjd med Mallbackens vår.
– Jag tycker att vi har gjort en fantastisk vårsäsong, vi har kämpat på bra och avgjort många matcher på slutet. Det är bara att ta nya tag hemma på Strandvallen den 23:e juli.

Nu väntar sommarvila för bägge lagen innan man startar upp höstsäsongen med returmöte på Strandvallen den 23:e juli. Ett möte som skulle ha spelats den 15:e juni, men där Mimmi Larssons deltagande i landskamp gjorde att matchen flyttades fram.

Vi noterar i övrigt att Tanja Nousiainen har gjort klart med en fortsättning i Mallbacken. Finska landslagsspelaren hade kontrakt vårsäsongen ut och har fått förlängt. Finlands förbundskapten Andrée Jeglertz befann sig för övrigt på Tingvalla IP.

Text: Anders Andersson