Jeglertz kollar sina finska spelare i Sverige

Vi närmar oss sakta med säkert slutskedet av VM-kvalet. I augusti och september kommer det att avgöras vilka nationer som tar sig till mästerskapet i Kanada 2015. Finland är ett av landslagen som fortfarande har möjlighet att kunna nå en andraplats i sin grupp och därmed få spela play-off om plats i VM. När QBIK mötte Mallbacken på Tingvalla IP befann sig förbundskaptenen Andrée Jeglertz på plats och damfotboll.com fick en pratstund med honom efter matchen.
Umeå Iks förre succétränare numera Finlands förbundskapten Andrée Jeglertz dök upp på Värmlands-derbyt. FOTO: Anders Anderssson.

Hur ser det ut i finländska landslaget?

– Det ser väl rätt ok ut, vi har tre matcher kvar i kvalet och möter Bulgarien borta, 21:a augusti och avrundar med dubbelmöten mot Frankrike, 13:e och 17:e september. Vi ska vinna mot Bulgarien borta, mötena med Frankrike blir tuffa men vi får sikta in oss på att vinna någon av matcherna mot dem.

Förutsättningarna, hur ser de ut?
– Vi har tappat tre poäng och ska inte tappa mer än sex poäng för att kunna komma tvåa. Vi måste vinna mot Bulgarien och minst en match mot Frankrike för att komma på kvalplats, det blir tufft men möjligheten finns.

Nu var du här och kollade in Tanja Nousiainen och Kaisa Ranki, hur tycker du att de skötte sig?
– Tanja tycker jag var ok, hon är väldigt skicklig på små ytor och hittar bra lösningar i spelet. Men hon väger lite lätt i vissa situationer och är för många gånger utanför spelet, inte tillräckligt delaktig i det man skulle kunna vara. Det finns bra kvalitéer hos henne och hon är i en bra miljö där hon får vara med i ett vinnande koncept och ha en viktig roll i laget. Det var roligt att se henne, säger Andrée Jeglertz.
– Det var intressant att se Kaisa Ranki, henne såg jag för några år sedan och i år har jag kollat henne på video, nu kom hon inte till sin rätt i den här matchen.

Andreé Jeglertz tyckte att det var kul att så pass många hade hittat till Tingvalla IP.
– Det var roligt att se över 1000 åskådare på en division 1-match i Sverige, det var bra inramning också.

Text: Anders Andersson

  1. Frankrike 7 7 0 0 45-2 21 poäng
  2. Finland 7 6 0 1 18-4 18 poäng
  3. Österrike 7 5 0 3 22-10 15 poäng
  4. Ungern 7 3 0 4 10-17 9 poäng
  5. Kazakstan 9 1 1 7 7-25 4 poäng
  6. Bulgarien 8 0 1 7 3-47 1 poäng

Återstående matcher:
20/8 Ungern-Frankrike
21/8 Bulgarien-Finland
13/9 Finland-Frankrike
13/9 Österrike-Ungern
17/9 Frankrike-Finland
17/9 Österrike-Kazakstan
17/9 Bulgarien-Ungern