Sverige redo för EM-premiär

Tisdag kväll klockan 19.00 i Tönsberg gäller det, Sverige möter England i sin premiärmatch i F19-EM. Förberedelserna är över och ingenting har lämnats åt slumpen.
Calle Barrling, förbundskapten för F19-landslaget som möter England på tisdagskvällen. Foto. Bildbyrån

– Analys och videoarbete är viktigt och växer bara i betydelse, säger Calle Barrling.

Det klippta materialet med situationer och spelmoment, sekvenser som belyser kvalitet hos motståndarna kommer smått serverat till lagledningen, förbundskaptenerna Barrling och Anneli Andersén.

Vad Björn Lindén som bevakar övriga lag har sett kompletteras med Christoffer Bernspångs arbete framför TV-skärmen med skräddarsydda program.
– Det är lättare att få ut sitt budskap när man får använda bildspråk, belysa olika situationer. Ju färre ord och ju fler bilder desto bättre, säger Calle Barrling.

Tisdagens premiärmotståndare England arbetar lika noga, på planen.
– De har en tydlig identitet, är otroligt metodiska och noggranna, otroligt närvarande när de spelar.

Finalplatsen i fjorårets EM är den senaste meriten för det engelska laget som har två mästerskap på ungdomsnivå att se fram emot under sommaren. Truppen till U20-VM i Kanada i augusti innehåller flera spelare som annars varit aktuella för ett EM i Norge.

Till exempel målskyttarna från den avgörande kvalmatchen mot Finland. Även förbundskaptenen Mo Marley som tog F19-gruppen obesegrat genom kvalet, står över Norgeresan för sitt uppdrag som VM-coach. Det ger lite mer nytt och obekant för svensklägret att fundera över.
– Vi mötte dem i final 2009 och har haft många drabbningar mot dem genom åren, mötte dem också för två år sedan i Turkiet (när Sverige vann turneringen; journ. anm.). Jag förväntar mig en väldigt tät match, säger Calle Barrling.

Tisdag 19.00 England - Sverige