Dansk landslagsback klar för Linköping

Den rutinerade mittbacken Janni Arnth har skrivit på ett kontrakt med Linköpings FC som sträcker sig över säsongen 2016. Janni kommer närmast från spel i danska storklubben Fortuna Hjørring. Hon anslöt till Linköping tidigare i veckan och är spelklar till morgondagens final i Svenska Cupen.
Janni Arnth, klar för Linköpings FC. Foto: Bildbyrån

Martin Sjögren tränare i Linköpings FC låter lättad när vi når honom på telefon.
–Ja vi har fört diskussion rätt länge med Janni och det känns väldigt, väldigt bra nu när allt löst sig, svarar Martin.

Med tanke på de skadebekymmer inte minst i backlinjen, som Linköping haft under säsongen så måste det kännas riktigt bra att ha knutit till sig en så pass rutinerad spelare.
– Så är det. Charlotte Rohlin har inte spelat många matcher men är på väg tillbaka, Jennie Nordin har gjort det bra där bak men är tyvärr skadad nu. Hennes inre ledband i knäet är skadat, ingen större fara med det lär dröja ett par veckor innan hon är spelklar. Skönt då att Janni kommer hit i bra form då den danska ligan just var på väg att dra igång. Janni är en innerback med sina främsta egenskaper i sitt passningsspel och sin spelförståelse och med sin rutin även internationellt kommer hon att tillföra mycket, säger Martin Sjögren.

Ni säkrar en toppback med sikte på framtiden då kontraktet är ända till 2016. Några tankar här du vill utveckla?
– Både Jennie Nordins och Charlotte Rohlins kontrakt går ut denna säsongen och hur fortsättningen blir vet jag inte men med tanke på att vi haft en tunn trupp och velat bredda med en spelare i varje lagdel så kan man säga att Janni Arnth var den sista pusselbiten i den planen.

Rufus 2014-08-06 15:44

Janni Arnth får givetvis spela i Svenska Cupen, men vad säger UEFA.reglementet om deltagande i Champions League?. Arnths förra klubb, Fortuna Hjörring, deltar ju också i UWCL.

mia.e. 2014-08-06 18:53

Jag är ingen hängiven Kristianstadsfan på nått sätt, men med tanke på hur tufft de har, vad man läst i media tidigare, är det inte utan att man hoppas lite på dem i Svenska Cupen nu, fastän Linköping känns som dominanten. En någorlunda jämn match hoppas man på, "fighting spirit" från Kristianstad. Att då Linköping använder sin bättre ekonomi till kvalitétsvärvning som man läser är färdig att kliva in redan i matchen mot Kristianstad... Jag vet inte, men det får någon gammaldags - och helt passé förstår man - känsla för fair play att skruva på sig i mig.

(Banusic finns i Kristianstad, men Liljegärd som verkade så pigg i semifinalen, är hon tillgänglig för spel just nu? Hon gick av för ett knä i förra Svenska cupen matchen...?)

Med tanke på publik och att locka publik så hjälper det ju inte om k ä n s l a n publiken får av Damallsvenskan är att det inte är själva spelet som avgör, men allt är redan avgjort av storleken på plånboken...?

Martin 2014-08-07 00:18

@mia.e.

Med tanke på att LFC innan Arnth kom in förfogade över Nordin borta skadad och Rohlin nyss åter från skada som 'naturliga' mittbacksalternativ så var detta en direkt nödvändig värvning. Det känns därför också lite futtigt att börja tala om 'money talks' och då särskilt i LFC:s fall där det knappast kan ha varit primärt pengar som lockade med tanke på att klubben numera INTE är någon 'tungviktare' jämfört med konkurrenterna ekonomiskt utan snarare tillhör mittskiktet.

När Kristianstad vid säsongens inledning dessutom väl hade en dyrare trupp än just LFC, sannolikt en av anledningarna till deras ansträngda ekonomi, så är det väl lite orättvist att klaga när LFC så att säga jämnar ut oddsen. Att LFC har valt att satsa på en mestadels svensk (ung) stomme gör säkert också att man kunnat finna lite extra utrymme att bredda sin redan innan skadorna började trilla in något för tunna trupp.

Personligen förväntar jag mig en jämn och tuff match som förhoppningsvis blir spännande och välspelad med hemmalaget som segrare när domaren blåser i pipan.

LasseW 2014-08-07 00:56

Janni Arnths medverkan för LFC i Champions League lär ju inte vara nåt problem
eftersom turneringen 2014/15 inte dragit igång än.

mia.e.: Själv är jag hängiven LFC fan och jag väntar mig en tuff och jämn match fast vi kanske har lite större plånbok.(Tror dock inte den är varken jättestor eller speciellt tjock.)
Sanningen är väl att sommarens värvningar inte har med Cupfinalen att göra.Utan snarare beror det på skadeläget plus att man vill bredda truppen till höstens Champions League spel och börja bygga till till nästa säsong.Utländska spelare är väl oftast lättast att värva i sommartransferfönstret.

Och visst är väl plånboksstorleken en betydande faktor men det gäller väl alla toppserier,Champions League och även på landslagsnivå.

Så alla ni som kan.Kom till Linköpings Arena, stöd LFC,KDFF eller var neutrala och upplev en Cupfinal live.

mia.e. 2014-08-07 11:47

Ja, inte vet jag... Jag håller nog lite mer på KDFF ändå, "det svagare laget", i denna matchen, även om det skulle innebära att jag "förlorar"... Fyll nu bussen Kristianstadsbor :) ! Det hörs mer vid sidan av planen än framför tv:n...

Jag är redo att bli "chockad" av resultatet... Linköping tar inträdespengen av alla supportrar - och också matchpoängen...?