Anja Mittag rycker i skytteligan

Med ytterligare tre mål för FC Rosengård i Piteå ser Anja Mittag alltmer ohotad ut som årets skyttedrottning i Damallsvenskan. Hon är nu uppe i 16 på 13 spelade matcher. Serieledarna vann till slut med 4-2.
Anja Mittag gör sitt tredje må på Piteå IFs målvakt Hilda Carlénl som betydde 4-2 för FC Rosengård. FOTO: Peter Skaugvold, Bildbyrån

Det började bra för Piteå IF med en stark första halvlek. I den sjätte minuten gjorde Elin Johansson, med assist av Pauline Hammarlund, matchens första mål och man hade även många målchanser som gjorde det farligt för Rosengård.
Men redan i den tolfte minuten kom vändingen då Anja Mittag kvitterade med hjälp av Therese Sjögran. I den 43:e minuten följde Rosengårds andra mål, igen av Anja Mittag och denna gång med assist av Marta.
Det dröjde bara till den första tilläggsminuten i första halvlek innan Marta gjorde Rosengårds 3-1.


– Det kom två snabba mål som är billiga i slutet på första halvlek och man har inte råd med det men FC Rosengård är skickligt ändå att skapa så många målchanser, säger Stellan Carlsson, tränare för PIF.

Rosengårds tränare Markus Tilly tycker dock att PIF bjuder på ett bra motstånd.
– Jag tycker att vi i första halvlek är lite omständiga emellanåt. Piteå backar uppenbarligen hem och försöker göra det svårt för oss. Ibland hamnar vi i deras fällor och dom ställer om bra. Sen tycker jag att vi växer in i första halvlek och gör mer rätta saker. Vi hittar in mellan lagdelar, vi hittar in bakom deras backlinjer. Bättre djupledsspel som också straffar motståndarna.

I den andra halvleken så vände det en aning för Piteå då Clara Markstedt reducerade med assist av Emilia Appelqvist. Detta räckte dock inte till och Rosengård lyckas göra ytterligare ett mål innan matchen är slut, igen Anja Mittag.

Fakta:
Slutställning: 4 - 2
Mål: PIF - Elin Johansson (6), Clara Markstedt (76), FC Rosengård - Anja Mittag (12, 43, 84), Marta Vieria da Silva (46)
Publik: 1183

Text: Joachim Avoja