Sunnanå förbi Kvarnsveden

Sunnanå vann toppmatchen på Ljungbergsplanen mot hemmalaget Kvarnsvedens IK med 1–0 (0–0). Annina Wede blev stor matchvinnare med ett mål tidigt i den andra halvleken. – Sett till chanserna i matchen hade det varit rättvist med ett oavgjort resultat, säger Kvarnsvedens Petra Larsson efter matchen.
Sunnanås målskytt Annina Wede i kamp med Kvarnsvedens Sabrina Henriksson. I bakgrunden skymtar vi Madelaine Edlund, Sunnanå. FOTO: Anders Andersson.

Det märktes att det var en toppmatch. Inget av lagen bjöd på några gratisytor och det var många närkamper och tufft spel. Sunnanå var farligt i sina omställningar när man fyllde på med spelare och kunde hota bakom KIKs backlinje.
Kvarnsveden stack upp men liksom gästernas var avsluten inte direkt farliga.

Tidigt i den andra halvleken efter ett läge för Kvarnsveden ställde Sunnanå om och fick ett ledningsmål. Målvakten Susanne Nilsson nådde Madelaine Edlund som vann duellen och skickade vidare bollen till målskytten Annina Wede. Två nyförvärv som har anlänt till Sunnanå under sommaren och som direkt har börjat hitta varandra.

– Jag upplevde att vi var det starkaste laget i den första halvleken utan att vi skapade några farligheter. I den andra hade Sunnanå mer boll än oss men de kom inte att skapa några direkta farligheter, säger Petra Larsson och fortsätter;
– Vi hade koll på dem och det kändes inte farligt, därför var det oturligt att vi skulle ge bort ett mål till dem.

Annina Wedes mål blev matchens enda och det innebär att Sunnanå hakar på Mallbacken och Hammarby i toppen. Man har en match mindre spelad och vid vinst i den kommer det att skilja fyra poäng upp till tvåan Hammarby. Kvarnsveden tappade ytterligare en placering till fyra.

– Även om vi saknade några spelare idag så visar vi att vi har en bred trupp med många bra spelare. Beatrice Gärds, Sofia Lagerström, Hanne Gråhns (flyttades upp på innermittfältet) gjorde det bra, avrundar Petra Larsson.

Text: Anders Andersson