Elin Magnusson efter jättekrocken

KIF Örebros nestor Elin Magnusson fick en rejäl smäll när hon nickade ihop med lagkamraten Ogonna Chukwudi i matchen mot serieledande FC Rosengård. Ett rejält hål i bakhuvudet stoppade dock inte Elin att efter omplåstring och test fortsätta matchen.
Elin Magnusson får stöttning efter matchen. Foto: Bildbyrån

– Lagläkaren gjorde de tester som krävs för att se att jag inte fått någon hjärnskakning. Det hade jag inte och därför kunde jag fullfölja matchen. Jag blev senare sydd med fyra stygn, då bedövades jag förstås och när den släppt följande morgon hade jag lite värk och så sved det förstås för att vi förlorat matchen, säger Elin till damfotboll.com.
Det var mycket folk på läktaren och många som matchen på TV. Vilka reaktioner har du fått höra efter matchen?
– Mest positiva och det är som om folk upptäckt att vi inte bara är ett lag av rejäla och tuffa spelare på plan utan att vi har många fler bra kvalitéer än så.

När Damallsvenskan 2013 summerades fick KIF Örebo raden 7 vunna, 8 oavgjorda och 7 förlorade samt 30 inspelade poäng. Efter bara 13 omgångar 2014 har ni raden 10 vunna, 0 oavgjorda, 3 förlorade samt 30 inspelade poäng. En remarkabel förbättring! Beskriv skillnaden mellan ert lag ifjol och i år?
– Vi har egentligen inte ändrat så mycket . Spelarna känner varandra efter några säsonger ihop och de nya har kommit bra in i laget. Det mesta i förändringarna ligger nog i att vi blivit lite bättre i defensiven, lite bättre i offensiven eller låt mig säga så här, vi har blivit lite bättre på allt. Att vi också lyckats vinna många matcher istället som ifjol spela många oavgjorda gör en jätteskillnad.

Är du själv överraskad över vad ni åstadkommit så här långt?
– Ne,j jag är inte överraskad men väldigt stolt. Vi vet att vi har kapaciteten och i år har vi verkligen bevisat att vi är ett riktigt bra fotbollslag som förtjänar de poäng vi hittills spelat in.
Du brukar inte ha för vana att missa matcher så att du fullföljde mot FC Rosengård kom inte direkt som någon överraskning för mig. Men du, hur blir det till helgen när ni möter Vittsjö borta?
– Idag har det mesta av värken släppt och jag tror absolut att jag kan vara i speldugligt skick på söndag, säger Elin.

Mig veterligt har aldrig KIF Örebro varit en av utmanarna i den damallsvenska toppen tidigare. Linköping jagar men är sex poäng efter om ni lyckas vinna den uppskjutna matchen mot Kristianstad. Hur känns det att ha häng på serieledarna och samtidigt känna flåset i nacken bakifrån?
– Jag försöker inte tänka på det utan bara koncentrera mig på nästa match och det har vi snackat om i laget också. En match i taget det är det enda vi har framför oss och vi ska fortsätta jobba hårt och göra vårt så får vi se hur det ser ut i slutändan av serien, säger Elin.