AIK vann till slut

AIK är nästan klar för allsvenskt spel även 2015. På Skytteholm besegrades tabelljumbon Jitex Mölndal med 1 - 0 genom ett sent mål av inbytta Elin Sjölander.
AIK-jubel efter målet.Foto: Anders Henrikson

Det var en speciell match på Skytteholms IP i Solna. Strax efter matchen sattes igång började det regna och efter 28 minuters spel bad tränarna om ett uppehåll när regnet prasslade ner på spelarna och ett åskväder befann sig endast några hundra meter bort. Domaren Tess Andersson bröt matchen tillfälligt, men efter lite mer än en kvart kom lagen tillbaka. Väderförhållanden var i stort sett de samma, men matchen fortsatte Lyckligtvis blev ingen skadad av åskvädret.

Sarah Storck blev dock skadad efter en krock med en Jitexspelare med endast 23 minuter spelade. Från läktaren såg det ut som om hon hade fått en rejäl smäll mot höften, men vi får avvakta med besked från AIK. Elin Sjölander ersatte, hon skulle få en avgörande roll 65 spelminuter senare.

Matchen var mestadels jämn med mer bollinnehav för hemmalaget, men riktigt vassa chanser var sällan. Båda lagen har under hela säsongen haft mycket svårt att göra mål och det syntes. Även ganska många felpassningar förekom, dock kan man alltid skylla dem på det urusla vädret där det inte kan ha varit kul att spela.

Jitex som hade en rätt så stor hejaklack med sig från andra sidan Sverige tog till och med ledningen i matchen, men linjedomaren viftade med flaggan och målet bortdömdes pga offside. Anna Oskarsson hade mött ett snabbt inlägg från höger och lämnat Brittany Angehl chanslös, men det var alltså inget mål som skrevs in i protokollet.

När man redan hade funderat över om Jitex Mölndal skulle jubla över att få vinna sin första poäng i årets serie, avgjorde Elin Sjölander. Ett inlägg från höger hittade en alldeles ensam stårnde Sjölander som hade all tid i världen för att kunna ta ner bollen och skjuta den med full kraft förbi Jennifer Falk som var helt chanslös. Jitex spelarna sjönk ner i det blöta konstgräset, de anade att årets 16:e förlust i 16:e matchen hade kommit till slut.

Och det hade till och med kunnat bli 3:0 till AIK. Emma Lundh pricksköt mot ribban bara någon minut efter målet och under övertid var Sjölander nära att sätta sin andra boll.

AIK jublade som om man hade nått en cupfinal och Jitex har väl begripit att chanserna att stanna kvar i serien är ytterst små. Det krävs redan vinst i kommande bortamatch mot Kristianstad för att hålla hoppet vid liv.