Chansning gav tre poäng åt Kristianstad

Kristianstads DFF tog emot formstarka Linköpings FC som radat upp vinster under hösten. Linköping var förstås på jakt efter ännu en seger som skulle föra dem ett steg närmre en andraplats i Damallsvenskan. Men hemmalaget Kristianstad, som för dagen chansade att spela 3-4-3 satte, om än tillfälligt, stopp för de tankarna när man något överrraskande vann med 1-0 inför 270 personer på årets första riktigt kylslagna höstkväll.
Kristianstad jublar över Marija Banusics (8) mål mot Linköping. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Segermålet gjorde Marija Banusic i den 67:e minuten på passning ifrån Johanna Rasmussen.

Vinsten för Kristianstad upp till en femteplats i Damallsvenskan något som Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottir är mycket nöjd med.
– Vi krigade oss till den här segern och självklart är känns det bra att man klättrar lite i tabellen i och med de tre sköna poängen.

Ni slår ett mycket formstarkt Linköping så ni måste ha hittat nyckeln för att lirka upp dörren för att ta er igenom Linköpings normalt starka försvar samt sätta stopp för deras starka offensiva spel?
– Vi har studerat deras tre senaste matcher och hittade ett par saker som vi försökte utnyttja i dagens match. Vi resonerade också som så att nu när vi är på den säkra sidan i tabellen kan vi släppa alla nerver och chansa på att förändra spelsättet för att slå Linköping. I dag spelade vi 3-4-3, stängde av deras högerkant och tajtade till ytan mellan vår backlinje och mittfältet. Allt för att sätta stopp för Fridolina Rolfö och Pernille Harder som ofta hämtar boll där, samt för att stänga av spelvägen för duktiga mittfältaren Claudia Neto. Det lyckades fint även som det satt hårt inne, säger Elisabeth till damfotboll.com.

Martin Sjögren, Linköpings tränare var av förklarliga skäl inte så munter efter matchen men analysen var glasklar.
– Kristianstad stängde förtjänstfullt av oss centralt och vi kom aldrig upp i så bra anfallsspel som vi brukar. När Kristianstad tog ledningen började vi stressa och det gjorde definitivt inget gott för vårt spel. Vi räckte helt enkelt inte till idag.
Ni har ett uttalat mål att nå andraplatsen i serien för att säkra en ny Champions Leagueplats nästa år. Känns det som om möjlighet fortfarande finns där?
– Ja, ännu är det inte kört men det känns surt just nu, säger Martin avslutningsvis.

mia.e. 2014-09-22 21:51

Ja, det var verkligen en skräll... Jag såg det på live score och... ja... himmel...
Plötsligt blev blev det nerv i Damallsvenskan... Och Kristianstads... dem vill man ju se mer av, kommer man hålla utkik efter...! Hoppas de kan behålla samma lag, spelare nästa år också...

Martin 2014-09-22 23:21

Tyvärr ganska väntat att det för eller senare skulle komma en reaktion på det fina poänggivande spel LFC visat upp på sistone och bortamatcherna mot Kristianstad har alltid varit lite av ett lotteri för laget och den här gången förlorade man.

Thorsten Frennstedt 2014-09-23 09:42

270 ?

Anette Börjesson 2014-09-24 19:59

Japp ingen bra siffra precis men vi skyller väl på vädret, eller?

mia.e. 2014-09-25 11:44

Ja, det tycker jag låter bra. Kristianstadborna är helt enkelt frusna av sig... :)

För vi vill att spelarna och ledarna i Damallsvenskans absolut charmigaste lag (ett lag ÄR ju dess spelare och ledare) ska stanna kvar i Kristianstad också nästa säsong, och inte skingras för vinden för att Kristianstadsborna är hemkära och inte har "hajat" än... vad de har för ett lag i stan - och vilka spelare det består av...

Inga lag i Damallsvenskan kan känna sig trygga i mötet med dem, man vet aldrig vilken gameplan i bakfickan de dyker upp med... :)

("De röa" rebellerna)