Säsongen slut för Hedvig Lindahl

En höftskada har under det senaste året plågat landslagsmålvakten Hedvig Lindahl. En skada som hon blev opererad för på tisdagen i Göteborg. Operationen innebär att Kristianstads DFF får klara sig utan Hedvig resterande omgångar i Damallsvenskan precis som landslaget får vara utan henne i den förestående landskampen mot Tyskland i mitten av oktober.
Slutspelat för säsongen för Hedvig Lindahl som opererades på tisdagen. Foto: Bildbyrån

På svenska fotbollsförbundets hemsida säger hon:
– Jag gör detta nu för att kunna vara som bäst under VM nästa år. Behöver man inte gå runt med smärta ska man inte göra det. Jag tror att jag kan bli en ännu bättre målvakt om jag kommer till rätta med problemet och siktar på att spela fotboll igen i januari, säger hon.

Martin 2014-10-01 22:38

Trist att silverstriden i Damallsvenskan kan komma att avgöras av beslutet att genomföra operationen mitt under säsong. En av Lindahls sista matcher var mot Linköping där hon ju höll nollan och nu får Göteborg möta Kristianstad utan en av lagets viktigaste spelare.

Vill poängtera att jag respekterar och förstår beslutet då det förstås är bra om Lindahl är tillbaka så tidigt som möjligt i träning under VM-året men ändå lite tufft gentemot Linköping och Örebro.