Målkalas för Hovås Billdal mot Umeå Södra

Det var två lag med olika förutsättningar som möttes på ett soligt Hovåsvallen, Umeå Södra som var i stort behov av tre poäng för att hänga kvar i Elitettan och ett Hovås Billdal som ville bevisa att senaste veckornas fina spel inte var en tillfällighet samt att man vill infria målsättningen om att bli ett av lagen på den övre halvan av tabellen. Det senare lyckades bäst. Hovås Billdal vann med 6-0.
Taina Hartikainen grattas efter 5-0 av tvåmålsskytten Sarah Fredborg som stod för inlägget

Matchen började relativt jämt men det var hemmalaget som ville äga boll medan gästerna med snabba omställningar ville komma till snabba avslut.
Matchen böljade fram och tillbaka till mitten av första hlavlek då Pernilla Johansson i hemmalaget drog på ett mäktigt skott som satt alldeles under ribban och 1-0 var ett faktum.
Efter detta var det som om proppen gick ur och hemmalaget kunde strax efter utöka ledningen till 2-0 efter det att Sarah Fredborg tryckte sig igenom Umeå-försvaret. Sarah satte sedan även 3-0 snyggt framspelad av duktiga Maja Göthberg.
3-0 i halvtid kändes relativ rättvist även om Umeå Södra hängde med bra i början men verkade tappa sugen när målen började trilla in till hemmalagets favör.

4-0 satte sedan matchens lirare Miriam Ifter framspelad av Taina Hartikainen.
5-0 satte Taina själv i matchens snyggaste anfall där Sarah Fredborg gjorde bort sin back och satte ett stenhårt inlägg som Taina bara hade att sätta foten till.
Slutresultatet skrevs till 6-0 efter det att Miriam Ifter stängde butiken efter ett riktigt drömanfall av Hovås där spelande tränaren Jessica Julin stod för sista avgörande passet fram till en helt fristående Ifter.

Tungt för Umeå Södra som nu får det svårt medan Hovås Billdal jobbar på och siktar på en bättre tabellplacering.

Text: Mats Wennergren