Janogy och Wixner om matchen

Madelen Janogy kom till Mallbacken i somras för att producera mål och hjälpa laget upp till Damallsvenskan. Det har hon verkligen lyckats med, fram till dagens match hemma mot Sirius där hon och bägge lagen blev mållösa, hade hon noterats för sex fullträffar på nio matcher.

- Jag behövde komma upp i seriesystemet och hittills har det känts väldigt bra i Mallbacken, jag kom hit för att producera mål och det har jag lyckats med, säger Madelen Janogy.

Hur upplevde du matchen mot IK Sirius?
– Vi kom inte riktigt in i matchen, vi jobbade en och en. I den andra halvleken tycker jag att vi gjorde det bättre, men Sirius är ett bra lag som vill spela fotboll, så jag tycker ändå att vi ska vara nöjda med en poäng.

Känner du att du har kommit in i bygden och laget?
– Det tycker jag, jag själv kommer ifrån en liten stad (Falköping), men samtidigt är det väldigt många här som bryr sig om fotbollen och det stödet betyder oerhört mycket. Man känner av stödet och lyfts av det, säger Madelen Janogy.

Förutom att producera mål, vad känner du att du har bidragit med till Mallbacken?
– Jag är en väldig kreativ spelare som gillar att göra det som man kanske inte har sagt att man ska göra på planen, det förvirrar motståndarna. Sen har jag jobbat stenhårt för att hjälpa laget att gå upp.

Har det hunnit att sjunkit in att Mallbacken spelar i Damallsvenskan nästa säsong?
– Nej, inte riktigt, jag kom hit i somras och har inte varit med hela vägen men målet var att komma upp till Damallsvenskan. Nu känns det underbart, men nu vill vi även vinna serien så det är inte över nu. Vi måste jobba stenhårt, avrundar en glad Madelen Janogy.

IK Sirius har stått för en lyckad höst och har plockat 16 av 30 möjliga poäng.
Det har blivit några oavgjorda men man har efter dagens match mot Mallbacken, 0–0, åtta matcher utan förlust. Vi pratade med forwarden Ingrid Wixner efter matchen.

– Det har känts bra under hösten och vi har spelat bra, säger Ingrid.

Hur upplevde du dagens match mot Mallbacken?
– Först tycker jag att det var en väldigt kul match att spela och vi stod upp bra. Det var tufft och så, de hade många fasta situationer i andra halvleken som var farliga, men vi lyckades stå upp på det och vi är nöjda.

Vad hade du för tankar innan matchen?
– Jag visste att det skulle bli väldigt tufft, de hade inget att spela för eftersom de redan var klara för Damallsvenskan. Vi gick ut för att vinna men vi är fortfarande nöjda med att vi fick med oss en poäng.

Hur tycker du att det hart gått för egen del under året?
– Jag har tagit ett kliv i min utveckling och det är bra, jag hade inte förväntat mig att jag skulle starta så många matcher som jag har gjort. Men det är jag väldigt glad över, och det känns som jag äntligen har fått lite framgång, säger Ingrid Wixner som även spelar med IK Sirius framgångsrika F19-lag. Sirius tog hem F19-allsvenskan norra och nu i kvartsfinalen väntar AIK hemma.

– Det har gått riktigt bra i F19 och vi siktar på att vinna kvartsfinalen och gå vidare till semifinalerna i Örebro, säger Ingrid Wixner som vann den interna skytteligan på 15 fullträffar.

Text: Anders Andersson