Linköping räknar med Katie Fraine i målet

Mycket av förhandssnacket inför Linköpings Champions League-premiär har handlat om Katie Fraine. I söndagens seriematch fick hon kliva av efter krock ben mot ben, på plats i Liverpool har läget ljusnat betydligt för förstamålvakten.
Linköpings målvakt, Katie Fraine, förväntas spela mot Liverpool på onsdagen. Foto: Bildbyrån

– Händer inget konstigt kommer hon att stå i mål, säger Martin Sjögren kvällen före match.

Linköping lyfte, landade och tränade på matcharenans snabba konstgräsplan under tisdagen - och Katie Fraine fanns med hela vägen.
– Det har gått fort, det viktigaste var att hon slapp en fraktur. Nu har vi behandlat blödningen och hon var med på vårt pass här ikväll.

Reserven Hilde Gunn Olsen, som har korttidskontrakt med klubben, har förstås också satt igång sin mentala beredskap. LFC-tränarens laguttagning störs i övrigt inte nämnvärt, Jessica Samuelsson, Renée Slegers och Linda Sällströms skador är bekanta sedan tidigare.

Liverpool är en mer obekant faktor.
– Vi har ju aldrig mött dem tidigare, då är man alltid osäker innan man vet vad man möter. Men vi har gjort vårt för att få information om det vi kan ha koll på.

Vad har du för uppfattning om motståndet?
– Ett lag som spelar rakt och direkt, inte särskilt upptagna av kortpassningsspel. De kan växla mellan 4-3-3 och fembackslinje, jag tror att de kör 4-3-3 imorgon.

Några särskilda hot att uppmärksamma?
– Natasha Dowie har gjort åtta-nio mål i ligan. Annars är det just det raka spelet, jag ser inget speciellt system som vi behöver vara rädda för. Samtidigt är det ett hårt arbetande lag, direkt oömma spelare skulle jag vilja säga, säger Martin Sjögren.

Kvällen före CL-premiären släpper han också oron över att Linköping skulle vara i en formsvacka efter två mållösa matcher i Damallsvenskan.
– Så är det, ibland går det bra och ibland sämre. Det gäller bara att släppa det, jag tror inte att vi är ett mycket sämre lag bara för att vi inte gjort mål på två matcher. Det ska iallafall mycket till om vi inte ska göra mål i tre matcher i rad, säger han.