Jitex-målvakt i D23-landslaget

Sverige möter Norge i D23-landskamp i Linköping den 29 oktober. Det finns några nya namn i förbundskapten Anneli Anderséns trupp, bland annat en målvakt.
Jitex Mölndals målvakt Jennifer Falk: Foto: Bildbyrån

Det är Jennifer Falk i Jitex, jumbolaget i Damallsvenskan. Men Jennifer har hela säsongen utmärkt sig som ett målvaktslejon. Hon har fått fler tillfällen än andra att visa sin kapacitet.
Andra nya namn är Nina Jacobsson, Sunnanå, Elin Wahlström, Eskilstuna United samt Mimmi Löfwenius, som numera spelar i Norge för LSK Kvinner i Lilleström.

Målvakter
1 Hilda Carlén, Piteå IF
12 Jennifer Falk, Jitex BK Mölndal

Backar/mittfältare
16 Elin Bragnum, AIK FF
5 Magdalena Ericsson, Linköpings FC
2 Hanna Glas, Umeå IK FF
3 Amanda Ilestedt, FC Rosengård
4 Jennie Nordin, Linköpings FC
13 Malin Winberg, IK Sirius FK
11 Jonna Andersson, Linköpings FC
7 Petra Andersson, AIK FF
9 Pauline Hammarlund, Piteå IF
6 Irma Helin, Djurgårdens IF FF
15 Nina Jakobsson, Sunnanå SK

Forwards
17 Mimmi Larsson, Mallbackens IF
18 Emma Lennartsson, Linköpings FC
10 Mimmi Löfwenius, LSK Kvinner
8 Alice Nilsson, Kristianstads DFF
14 Elin Wahlström, Eskilstuna United DFF

Martin 2014-10-17 15:35

Kul med många LFC-spelare i laget nu när man får spela på hemmaplan i dubbel bemärkelse även om jag anser att Magda Ericsson hör hemma i A-landslaget. Nu hoppas jag på en fin publiksiffra och att man inte räknar fel vilket tydligen ska ha skett i matchen mot Liverpool där den officiella publiksiffran 1310 kändes väldigt låg och att det snarare var närmare 2000 på läktarna. Det faktum att över 1600 biljetter hade sålts i förväg tyder ju också på att 1310 inte kan ha varit helt korrekt.

mia.e. 2014-10-17 19:05

Kul också för Jennifer Falk, Jitex. Hennes namn har synts med jämna mellanrum i matchrapporteringen, i vad jag förstått varit ett ungt Jitexlag i år.