Johanna Almgrens spelarkarriär är över

Göteborgs mittfältare Johanna Almgren lägger skorna på hyllan. Idag meddelade Almgren via sin blogg att spelarkarriären är över. Knäskador satte stopp för fortsatt spel.
Johanna Almgren tvingas lägga skorna på hyllan. Foto: Bildbyrån

Sedan början av förra säsongen har Johanna Almgren, Kopparbergs/Göteborg, kämpat för att komma tillbaka efter sin sjätte knäoperation. Idag meddelar Almgren att det inte blir någon comeback på fotbollsplanen.

”När jag satt inne hos Leif Swärd sista gången då han tittade på bilderna från röntgen sen tittade han på mig med ledsna ögon och frågade mig – vad vill du göra efter fotbollen? Då förstod jag! men jag fortsatta kämpa lite till,vägrade inse, men nu klarar jag inte längre. Så för en vecka sedan tog jag det definitiva beslutet efter att knät låst sig ännu en gång.” skriver Almgren själv på sin blogg: http://fotbollsjohanna.bloggo.nu/.

Almgren har spelat i Göteborg sedan 2004, innan dess representerade hon Bälinge och Byttorps IF. Almgren har spelat 44 landskamper för Sverige och debuterade i landslaget 2005.

Under hennes karriär har Almgren förföljts av skador. Hon har genomgått sex knäoperationer, men nu sätter mittfältaren alltså punkt.

”Jag vill bli fotbollstränare på heltid det är mitt mål, men kanske en lång väg att vandra, men jag har mycket i ryggsäcken redan nu men jag vill packa den full, jag vill inte kasta bort alla dessa år av erfarenhet, många blir mätta när de lägger av, inte jag, omedvetet har jag tagit på mig tränarbrillorna när jag kollat på fotboll sista tiden, att se helhet, vet att jag kommer få många roliga utmaningar som tränare, och där kan inget rötet knä hindra mig. Vem vet en dag kanske jag står som huvudtränare i Kopparberg Göteborg FC det vore häftigt!” skriver Almgren på sin blogg om vad som väntar nu.