Caroline Lundberg segerskytt för Sirius mot serietrean

Det bjöds på bra fotboll när Sunnanå SK tog emot Sirius i sista seriematchen för säsongen. Men de 162 tappra och väl påklädda åskådarna fick se sitt Sunnanå förlora med 0–1 (0–1).
Här stoppar Sirius Mikaela Björklund framstormande Madelaine Edlund i Sunnanå. FOTO: Ola Theander

Sunnanå öppnade matchen bäst, men efter den första kvarten hade Sirius fattat galoppen och kunde med ett bättre passningsspel spela sig förbi Sunnanås höga press. Gång på gång kom Sirius förbi och skapade chanser.

Men båda lagen har ett bra försvarsspel och det var inte förrän i 41:a minuten som Sirius genom Caroline Lundberg kunde göra mål. Hon snappade upp bollen utanför straffområdet, vände bort en Sunnanå-spelare och fick in bollen i krysset utan möjlighet för Sunnanås duktiga målvakt Sussie Nilsson att nå den. Något senare hade Sirius också ett skott i stolpen.

I andra halvlek tog Sunnanå över spelet och skapade betydligt fler avslut än i första halvlek. Dock var det inget anfall som resulterade. Carina Holmberg hade ett farligt skott och Matilda Rosqvist fick bollen i ribban i matchens slutskede.

Den farligaste spelaren i Sunnanå, unga Christine Tjärnlund fälldes innanför straffområdet men ingen straff utdömdes, vilket upprörde Sunnanås tränare Martti Tikkanen ordentligt. Känslorna dämpades inte när Frida Karlsson, som kom in i 81:a minuten, fick rött kort efter fyra minuters spel.

Tränarna i Sirius, Karl Fremdling och David Olingdahl, var förstås nöjda med vinsten.

– Hösten har varit fantastisk med bara en förlust sedan i juni, säger Karl Fremdling.

– Vi ville otroligt gärna vilja vinna mot Sunnanå, säger David Olingdahl. Sett genom hela säsongen har vi tagit poäng av alla lag: Sunnanå var det sista laget som vi saknade poäng mot.

Tränarna för båda klubbarna är nöjda med säsongen.

– Det är ganska fantastiskt att vi har gått genom säsongen och blivit trea i serien med en trupp på 14 utespelare, säger Sunnanås Martti Tikkanen, som är oändligt stolt över den insats som spelarna har gjort och han lovordar klubbens fysteam.

– Inför den här säsongen hade vi tappat elva spelare, varav sex gick till allsvenska klubbar, säger David Olingdahl. Trots det har vi plockat 43 poäng sett i förhållande till 39 poäng förra säsongen. Vi har gjort det bra och hösten har varit fantastisk.

Text: Ola Theander