Mallbacken äntligen i mål

Inför nästan 700 åskådare avslutade Mallbacken säsongen med att besegra Bollstanäs med 2–1 (1–1). Därmed tog man hem serien fem poäng före Hammarby. Stor matchvinnare blev Tanja Nousiainen som nickade in 2–1 i mitten av den andra halvleken.
Guldhattarna har legat och väntat på Tanja Nousiainen och Mimmi Larsson. FOTO: Anders Andersson.

– Madelen Janogy fick en boll på vänsterkanten och jag sprang in mot målet som jag brukar göra och kunde nicka in den. Det var en mycket bra slagen boll och Madde hade faktiskt drömt om att hon skulle passa mig och att jag skulle göra mål, berättar en mycket glad matchvinnare i Tanja Nousiainen.

Det var uppdukat till fest på Strandvallen när Mallbacken jagade seriesegern hemma mot Bollstanäs. Men det var gästerna som var ofina nog att inleda målfabrikationen redan efter åtta minuter, man tog till vara på en retur från Mallis målvakt Alyssa Whitehead. Anna Thim höll sig framme och gjorde målet.

Det var ett mål som tände hemmalaget och sju minuter senare frispelades Mimmi Larsson och ensam med målvakten kunde Torsbytjejen kvittera.

– Jag fick en bra passning i djupled och sen flyttade jag över i sidled och la in den, jag hann inte tänka så mycket utan det var bara att köra, säger Mimmi Larsson som tycker att Bollstanäs var det bättre laget i den första halvleken.
– Jag tycker att vi gör en sådär första halvlek, vi sa att vi skulle gå in fysiskt på dem för de är ett spelande lag och det gör vi inte riktigt. I den första halvleken tycker jag att de var bättre och vi slarvade lite i passningsspelet och så.

1¬–1 stod sig halvleken ut och i paus var Mallbacken seriesegrare i och med att Hammarby också hade oavgjort 0–0 borta mot Hovås Billdal.

I den andra halvleken fick vi se ett mycket hungrigare hemmalag som satte högre press och då kom också utdelningen. Madelen Janogy slog inlägget från vänsterkanten som nådde Tanja Nousiainen huvud och Mallbacken hade seriesegern i en ask.
Samtidigt nåddes Strandvallen av beskedet att Hovås Billdal hade gjort 1–0 hemma mot Hammarby.

– Denna match var inte vår bästa, vi pratade om det innan att vi skulle gå ut och göra vår bästa match. Jag vet inte om vi var nervös eller något, vi hittade inte vårt spel men tre poäng var det viktigaste, säger Tanja Nousiainen och fortsätter;
– Vi vann serien och går upp.

Mallbacken var närmare 3–1 än Bollstanäs en kvittering och man kunde rättvist vinna den sista matchen för säsongen med 2–1. Därmed vann man serien och det gladde Mimmi Larsson.

– Vi visste vad som gällde för att vinna och vi ville bli etta, det var det enda målet för man vill inte gå upp som tvåan utan etta, berättar Mimmi Larsson som nyligen blev uttagen till U23-landslaget landskamp mot Norge i slutet av oktober.

Text: Anders Andersson