Katrin Schmidt till Hammarby

Efter två SM-guld med LdB FC Malmö och FC Rosengård lämnar tyska mittfältaren Katrin Schmidt Skåne och återvänder till Stockholm där hennes tid i Sverige en gång började - då hette adressen Tyresö, nu är det nykomlingarna Hammarby som får en av Damallsvenskans bästa defensiva mittfältare.
Katrin Schmidt har Linköpings Mariann Gajhede Knudsen i hälarna. Foto: Bildbyrån

– Jag har funderat på att flytta till Stockholm under en längre tid och när Hammarby kontaktade mig var det ett lätt val, säger Katrin Schmidt till Hammarbys hemsida.

– Jag ser fram emot utmaningen att spela med ett ungt lag som just tagit sig upp i Damallsvenskan igen. Det känns också roligt att få representera en traditionell klubb som Hammarby. Jag är övertygad om att vi har stor potential att etablera oss i Damallsvenskan igen.

Hammarbys tränare Pär Lagerström:
– Med Katrin får vi en central mittfältare med hög allsvensk klass som har en viktig erfarenhet av både allsvenskt spel och spel i Champions League. Hon kommer att få andra spelare att bli ännu bättre, en perfekt egenskap när vi som lag ska höja oss en nivå till. Dessutom tycker jag att Katrin visat denna säsong att hon är på toppen av sin karriär, vilket gör att jag är övertygad om att hon kommer vara en enorm tillgång för oss.

I och med bytet tappar mästarna en spelare som har startat alla 20 matcher i Damallsvenskan 2014. En position där de dock har tillgång till en spelare som Anita Asante som skulle kunna flyttas framåt från mittbackspositionen. Detta skulle i sin tur ge en ledig plats bredvid Amanda Ilestedt och kanske ny näring i rykten om ett eventuellt byte av Umeås lagkapten Emma Berglund till mästarna.

kjell43 2014-11-03 15:52

Grattis Hammarby. Ni får en jättefin förstärkning.

Anders Danielsson 2014-11-04 08:04

Bravo, Bajen! Imponerande första värvning som visar ambitioner. Med en sådan förstärkning blir nog klubben mer intressant i andra spelares ögon också.

Martin 2014-11-04 21:16

Kort och gott en kanonvärvning för Hammarby. Sannolikt en av de mest underskattade mittfältarna i serien som kommer göra enorm nytta för en nykomling.

Anette Börjesson 2014-11-06 16:49

En slitvarg som oftast jobbar i det tysta och får för lite cred för sitt spel.