Ny kvinnlig tränare i Damallsvenskan

En av Umeå IKs mest lojala spelare genom tiderna blir ny huvudtränare nästa år. - Sedan det blev klart att Jonas Wikström och Jens Sjöström inte skulle bli kvar som tränare över 2015 så har Maria Bergkvist varit vårt huvudspår i sökandet efter en ansvarig tränare, skriver Umeå IKs i ett pressmeddelande.
Maria Bergkvist blir huvudtränare för Umeå IK 2015. FOTO: Bildbyrån (arkiv).

- Hon har karisman, erfarenheten och den kompetens som krävs för att leda vårt representationslag in i framtiden.

Maria Bergkvist har dessutom meriter som spelare i form av bland annat sex SM-guld, fyra cupguld och två titlar i nuvarande Champions Leauge, samt sju A-landskamper.
Vid sidan om Maria Bergkvist kommer det att finnas en stab på fyra personer.
Det handlar om Torbjörn Nordström och Linda Dahlqvist som båda blir assisterande tränare.

- Med Torbjörn får vi en väldigt erfaren tränare som kommer att ha extra fokus på anfallsspelet. Han kommer dessutom ha kvar ansvaret vad gäller spelarrekrytering och scouting, säger Umeå IK FFs klubbchef Joakim Blomqvist och fortsätter:
- I Linda Dahlqvist får vi ytterligare en ledare/tränare som kommer att bidra med mycket energi och erfarenhet från sin tid som spelare, med bland annat tre SM-guld, två titlar i nuvarande Champions Leauge, samt sex A-landskamper.
Övriga två i ledarstaben blir Joakim Blomqvist och Andreas Berglund.Blomqvist kommer att ansvara för den mentala biten, samt individuell spelarutveckling.
Berglund, som i år har ansvarat för styrka och snabbhet, kommer till nästa säsong även att ansvara för konditionsträningen.

Maria Bergkvist blir Damallsvenskans andra kvinnliga huvudtränare vid sidan av Elisabet Gunnarsdottir i Kristianstads DFF

Rufus 2014-11-14 23:23

Äntligen!