Lotta Schelin historisk i Lyons storseger

För nästan två veckor sedan blev Lotta Schelin historisk då hon slog rekordet för antalet mål gjorda i det svenska landslaget. Nu har hon upprepat bedriften, i sii klubblag Olympique Lyonnais.
FOTO: Anders Henrikson

Efter tio år i landslaget kunde Lotta Schelin slå Hanna Ljungbergs målrekord i träningslandskampen mot Tyskland. 73 mål har det blivit i det svenska landslaget. I Olympique Lyonnais har Schelin gjort betydligt fler.
På fem och ett halvt år i den franska storklubben har Schelin hittat nätet 176 gånger. Två fullträffar kom på söndagen då Olympique bröt sin måltorka från Champions League-mötet med Paris Saint-Germain och slog Rodez med 7-0. Schelin gjorde de två första målen som grundlade storsegern. Det andra målet, som föll i den 31:a minuten gjorde Schelin historisk i klubblaget. Med den fullträffen gick hon förbi Sandrine Bertigny som klubbens främsta målskytt någonsin, berättar Olympique Lyonnais på sin hemsida.

Även PSG, som i onsdags slog ut Olympique Lyonnais ur Champions League, spelade seriematch på söndagen och slog Saint-Etienne med 2-0 utan lagets båda svenskor. Kosovare Asllani missade matchen på grund av skadan och inte heller Caroline Seger fanns med i startelvan.