Jennie Nordin tillbaka i AIK-tröjan

Efter två säsonger i Linköpings FC är mittbacken Jennie Nordin tillbaka på Skytteholm och AIK. Hon har tecknat ett kontrakt som gäller över 2015.
Jennie Nordin tillbaka i AIK-tröjan. Foto: Anders Henrikson (arkiv)

Tiden i Linköping har kantats av skador för Jennie som aldrig riktigt blivit frisk från en skada innan en annan drabbat henne. I år skadade hon ledbandet i mötet med KIF Örebro och efter en lång tid av rehabilitering blev det bara en Damallsvensk match spelad under hösten, mot AIK, för Jennie som spelade hela matchen.

Nu har hon flyttat "hem" och det blir alltså spel igen i AIK som hon var med och spelade upp i Damallsvenskan 2011.
På AIK:s hemsida kommenterar Jenni Nordin och tränare Mattias Eriksson övergången:
– Jag har valt AIK för att utmana mig själv. Det är utvecklande att kunna sträva efter att vara en viktig spelare och därigenom bidra till lagets framgång, säger Jennie Nordin efter comebacken i AIK.

– Jennie har samlat på sig allsvensk erfarenhet i ett topplag under de två senaste säsongerna. Den erfarenheten i kombination med en stark vinnarmentalitet ger AIK en spelare som kommer att kunna vara en ledare på och utanför planen. Jennies egenskaper i det defensiva spelet generellt och i huvudspelet både defensivt och offensivt förstärker våra chanser att konkurrera i Damallsvenskan, säger AIK:s chefstränare Mattias Eriksson.