Kristin Hammarström om sin (eventuella) come-back

2013 valde Kristin Hammarström att avsluta fotbollskarriären i Kopparbergs Göteborg FC. Hon flyttade hem till Örebro, till en ny vardag, utan idrott och så blev hon mamma till Olle för drygt tre månader sedan. Nu har suget efter fotboll kommit tillbaka och hon har öppnat dörren för en comeback i KIF Örebro.
Kristin Hammarström snart tillbaka i Damallsvenskan? Foto: Bildbyrån

En bra lösning på nära håll för KIF Örebro, årets tvåa i Damallsvenskan. Ett stort avbräck väntar dock då den kanadensiska målvakten Stephanie Labbé under våren vara upptagen av förberedelserna inför VM på hemmaplan i Kanada, och knappast kommer att vara tillgänglig för en fortsättning i Örebro.
Damfotboll.com ringde upp Kristin som berättar hur tankarna går:
– Jag för en dialog med KIF Örebro och allt är avhängigt om vi kan hitta en bra helhetslösning. Ska jag satsa fullt så behöver min sambo Axel vara hemma och ta hand om vår son. För ska jag satsa så blir det på heltid.


Hur nära tror du att ni är en lösning då?
– Svårt att säga. Klubben har ju inte direkt någon pengahög att ösa ur men vi får väl se om dom kan lösa det hela. Jag vill inte stressa fram något och känner inte att jag behöver det heller. Det får ta den tid det behöver. Går det inte så går det inte.
Men om dom hittar en lösning hur långt ifrån toppform känner du att du är?
– Det vet man inte, skrattar Kristin.
– Jag är ju igång, kör styrka och löpträning men det är ju annat som ska till. Det gäller ju att hitta timing som målvakt men jag tror inte att man tappat allt utan att jag relativt snabbt kan vara tillbaka i gott slag under våren.
När du la av uttalade Lilie Persson, assisterande förbundskapten till SVT följande.
– Hon har mycket kvar att ge och har ju först i år etablerat sig som förstemålvakt i A-landslaget. Får man dessutom vara lite egoistisk när det gäller den positionen så ser det lite mörkt ut när det gäller A-landslaget och målvakter.
Och såvitt jag förstår har också Pia Sundhage hört av sig till dig och kolla läget. Lockar landslaget och det förestående VM:et i Kanada dig eller är det endast Damallsvenskt spel för KIF Örebro du har i tankarna?
– I första hand är det KIF Örebro som gäller men visst kittlar ett VM i Kanada också mina tankar erkänner Kristin.

Rainer Fussgänger 2014-12-04 12:50

Kristin Hammarström före VM och Stephanie Labbé igen efter VM gissar jag. En smart lösning....

Rufus 2014-12-05 19:19

Med Kristin Hammarström och Sofia Lundgren tillbaka i gammal god form så löser sig kanske den befarade målvaktskrisen i damlandslaget. Åtminstone inför VM. Därefter måste det handla mycket om ett generationsskifte!