Julia Karlenäs val föll på Hammarby IF

Från en ny damallsvensk klubb till en annan, men färgerna de samma, grön/vita. 21-åriga Julia Karlenäs som närmast kommer från Mallbacken har nu skrivit på för Hammarby IF DFF. Julia har trots sin ringa ålder en hel del erfarenhet med sig i bagaget, både gällande allsvenskt spel och landslagsuppdrag.
Julia Karlenäs, lämnar Mallbacken och går till Hammarby IF DFF. Foto: Bildbyrån

-Vi var intresserad av Julia redan inför i år, men av olika anledningar fick vi inte till det. Just därför var det ju lite "surt" när Julia och Mallbacken gick som tåget på våren.
Skämt åsido, Julia har viktigt erfarenhet av att spela för en nykomling i Damallsvenskan och jag gillar hennes spelartyp där hon är lugn med bollen och är en skicklig passningspelare. Hon är dessutom en väldigt duktig huvudspelare, vilket jag anser kommer vara en viktig tillgång i laget när vi ska vinna tajta matcher i Damallsvenskan.
Det känns riktigt bra att pusselbitarna kring lagbygget börjar falla på plats, signeringen av Julia är definitivt en av dem, kommenterar Hammarbys tränare Pär Lagerström i ett pressmeddelande.

The Observer 2014-12-22 18:16

Utomordentligt tråkigt för Mallbacken och kul för Hammarby. Julia ville kanske se sig om i "stora världen" nu när hon fått smak på den efter några månader i "Amerikat"?

Annars är övergången inte helt lätt att förstå utvecklingsmässigt: Hammarby och Mallbacken har väl ungefär lika stora (eller små) chanser att hänga kvar i serien och det är kanske inte heller uppenbart att Hammarby har så mycket bättre förutsättningar att erbjuda, eller?

Många minns Julias fina år i Mallbacken med glädje, kanske också så småningom i Hammarby.

Lycka till Julia, nu får du inte längre spela mot skogen ;-)