Klart med Carolas nya klubb

Fram till nu klubblös efter att ha avslutat sin sejour i norska Toppserien-klubben Avaldsnes gör landslagsmeriterade målvakten Carola Söberg come-back i Damallsvenskan. Det sker i KIF Örebro.
Carola Söberg i sin senaste landskamp. FOTO: Bildbyrån (arkiv)

- Det känns jättekul att komma till Örebro, och jag ska göra allt för att vi ska kunna slåss om SM-guldet 2015. Det känns som Örebro har något riktigt bra på gång, säger Carola i ett pressmeddelande från KIF Örebro.

- Carola är en reaktionssnabb och placeringssäker målvakt med lång erfarenhet på elitnivå, tillägger tränare Rickard Nilsson.
- Hon är en offensiv målvakt som gillar att vara delaktig i spelet och är dukitg med bollen. Hon styr spelet från sin position längst bak på planen. Det är jättepositivt och jag är jättenöjd att vi får fått in Carlola i laget. Hon kommer att ge oss trygghet i försvarsspelet, men vi ser också henne som en investering på längre sikt.

Carola Söberg har spelat allsvenskt i Mallbacken och i Champions League för både Umeå IK och Tyresö och kommer alltså att representera sin tredje klubb i UWCL i höst.
- Det finns mycket roligt att se fram emot under den kommande säsongen och jag vill ge allt för den trogna buliken på Benhrn Arena. Jag längtar till det drar igång på riktigt, avslutar Carola.