Backen som inte byter Umeå IK

Umeå IK har tappat tre etablerade spelare viktiga inte minst defensivt, men nu är det klart att mittbacksklippan Lisa Lantz förlänger sitt kontrakt ännu en säsong.
Lisa Lantz fortsätter i Umeå IK. FOTO: Bildbyrån (arkiv)

– Fotbollsmässigt var det ett tämligen självklart val från min sida. I och med att några praktiska saker gick att lösa så var det aldrig något snack om saken, säger Lantz i ett pressmeddelande från klubben.
– För laget var det lite upp och ner i fjol och framförallt lärde vi oss mycket i både med och motgång. Personligen tycker jag det var ett jätteroligt år i form av personliga utmaningar i högsta serien..
Den 27-åriga mittförsvararen kom från Umeå Södra till Umeå IK inför säsongen 2014 och där hon gjorde 19 allsvenska matcher, samtliga från start. Hon bokförde sig också för tre mål.

På tal om Umeå Södra, som åkte ur Elitettan 2014 har man fått klart med fjolårets UIK-tränare Jonas Wikström.

Hur ser du Lisa på säsongen 2015 utifrån att UIK tappat Emma Berglund, Emmelie Konradsson och Hanna Folkesson?
– Det handlar om tre spelare som gjort väldigt mycket för både laget och föreningen, men samtidigt får nu andra stiga fram i rampljuset. Vi står inför en mycket spännande utmaning i form av säsongen 2015, säger Lisa Lantz.
Hur ser du på din egen karriär, har du fortfarande ambitionen att utvecklas som fotbollsspelare?
– Självklart vill jag fortfarande ta steg i min fotbollsutveckling. Jag är absolut inte klar med den biten.

Umeå IK FF:s klubbchef Mathias Johansson är självklart mycket tillfreds med att Lisa Lantz förlängt med klubben.
– Jättekul och viktigt. Lisa är en grymt bra karaktär och utifrån sin stora rutin är hon också ett viktigt stöd för de unga spelarna, konstaterar Johansson.