Engelsk ligastart i mars

Den nya säsongen av Englands FA Women's Super League (WSL) drar igång i mars. Hedvig Lindahl och Marija Banusic i Chelsea ställs mot Notts County i första omgången.

FA WSL 1 inleds onsdagen den 25:e mars. Åtta lag deltar. Det regerande mästarlaget Liverpool tar sig an FA WSL 1-nykomlingen Sunderland i första omgången. Birmingham City ställs mot FA WSL Continental Cup-mästarlaget Manchester City och ligatvåan Chelsea reser till Notts County.

Ligan kommer att ta ett uppehåll mitt i säsongen på grund av VM i Kanada. England möter Frankrike (9:e juni), Mexico (13:e juni) och Colombia (17:e juni) i Grupp F.
Årets FA WSL Continental Cup kommer att dra igång under andra halvan av säsongen efter VM och lottningen kommer att offentliggöras inom de närmaste veckorna.

Fjolårsvinnarna Liverpools lagkapten Gemma Bonner inför säsongen:
–Jag tror att denna säsongen kommer att bli den jämnaste någonsin eftersom kvalitetet fortsätter att öka år efter år. Det skulle vara fantastiskt om vi kunde lyckas med bedriften att få lyfta pokalen för tredje året i rad. Vi har gott självförtroende i gruppen för att kunna göra det, även om vi inte lever i illusionen att det blir någon lätt uppgift. Säsongens första match mot Sunderland kommer otvivelaktigt bli en riktigt tuff öppning för oss. Det är ett lag med några riktigt intressanta unga spelare som slagit igenom, t ex Beth Mead och Keira Ramshaw och de kommer helt klart ge oss ett tuft test nu när vi inleder resan mot att försvara vår titel.

Arsenals och Englands landslags anfallare Lianne Sanderson ska spela i FA WSL för första gången:
–FA WSL har gjort intryck på mig så bra som ligan har blivit. Det känns spännande att starta matcherna utan att kunna förutspå utgången, och jag tror det kommer att bidraga positivt till att ligan blir ännu bättre. Jag vill inte saga att Arsenal kommer att vinna den för självklart vill vi det precis som alla andra lag. Allt vi kan göra är att förbereda oss väl i laget och göra vårt bästa under matcherna. Vi kommer givetvis att göra vårt yttersta, och när det kommer till matchstart kommer vi att vara fullt redo för uppgiften.

Samtidigt pågår herrarnas Premier League. Ligan är fortfarande mycket spännande med många matcher att se fram emot, t ex Manchester United – Manchester City den 11:e april. Om du vill köpa biljetter till denna match och se den live hittar du flera alternativ här.

mia.e. 2015-01-31 00:49

Läste nyligen på Equalizer soccer att Liverpool har värvat Asisat Oshoala från Nigeria till sitt lag ("Liverpool sign Nigerian U-20 WWC star Oshoala", equalizersoccer.com, den 23 jan 2015). Det innebär att Lindahl och Banusic i England eventuellt kommer att spela mot eller kunna se en av de nya och mer uppmärksammade spelarna som Sveriges landslag med all sannolikhet kommer att möta i gruppspelet i VM i sommar. Om Oshoala själv då står på planen i den ev före sommaren kommande engelska ligamatchen.

Det är lite VM-favorit varning över henne, som en av de väntade kommande nya storspelarna, känns det som, eftersom hon vann både priset som bästa spelare och målgörare i U20-VM. Hon är väldigt bra, för att säga det kort, en STOR vinnarvilja. Finns många klipp från Nigerias matcher i U20-VM. Syns spela här, bl a vid tiden [33:35 min] framåt, Asisat Oshoala med nr 4 på tröjan:

"U20 Frauen WM 2014 Finale Nigeria Deutschland Verlängerung", av maraboo72, från förra sommaren [1:05:57 min]
[ www(dot)youtube(dot)com/watch?v=p7RWOSzt6hw ]

Det är förlängningen (2x15) av U20 VM finalen i Kanada 2014 och efter slutsignalen, finalmatchen som Tyskland vann med 1-0. Nigeria fick ett mål bortdömt under matchen, så det verkar ha varit två väldigt jämna lag som möttes på U20 nivån. Vid tiden [41:00 min] visas ett par ögonblicksbilder ur matchen. (Signaturen 'maraboo72' har för övrigt mycket om tysk damfotboll på youtube, hela matcher ibland, som denna i tre delar t ex, detta ovan är bara sluttampen av finalen, men även tyska ligan och damlandslaget, för de som kan vara nyfikna på det, inför kommande VM)